17-vuotias Macy ajoi rajusti ulos ja jäi jumiin autonsa alle – puhelimen seurantasovellus saattoi pelastaa hengen

Yhdysvaltalaistyttö toivoo, että muut nuoret antaisivat vanhempiensa seurata puhelimiaan, sillä se voi pelastaa henkiä. 17-vuotias Macy makasi onnettomuuspaikalla tunteja, kunnes äiti löysi hänet Etsi ystäväni -sovelluksen avulla.

Pohjois-Carolinassa asuva Macy Smith pelastui puhelinsovelluksen ansiosta. Kun 17-vuotias Macy ei tullut kotiin kotiintuloaikaansa mennessä, hänen äitinsä Catrina Cramer Alexander alkoi hätääntyä.

Etsi ystäväni -sovellus tuli apuun

Perheellä oli onnekseen käytössä Etsi ystäväni -sovellus, josta Catrina näki tyttärensä sijainnin kartalla. Sovelluksella on mahdollista löytää ystäviensä älylaitteet niiden sijaintien perusteella.

Äiti havaitsi, että sovelluksen mukaan Macy on ollut samassa paikassa jo hyvin pitkään. Catrina päätti lähteä tarkastamaan sijainnin.

– En voi kuvailla, millaista oli seurata puhelimeni GPS:ää ja nähdä puhelintani ilmaisevan pisteen lähenevän häntä, ja sitten yhtäkkiä nähdä renkaanjäljet maassa, Catrina kuvailee.

Macy oli joutunut onnettomuuteen.

Oli joutunut vesiliirtoon ja ajanut ulos

Macy oli autolla ajaessaan joutunut vesiliirtoon, jolloin auto oli karannut hänen hallinnastaan ja syöksynyt alas lähes seitsenmetristä pengermää. Se oli myös pyörähtänyt kolme kertaa ympäri.

Macyn onnettomuusauto. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Auto jäi lopulta makaamaan 20 metrin päähän tiestä.

Macy oli jäänyt henkiin, mutta hän ei kyennyt hakemaan apua; tytön käsivarsi oli jäänyt jumiin auton ja maan väliin. Hänen niskansa oli murtunut.

Macy ei kyennyt löytämään puhelintaan, mutta onnettomuuspaikalla maatessaan hän saattoi koskettaa raamattuaan. Siitä uskonnollinen Macy sai lohtua. Hän saattoi vain maata ja odottaa apua.

"En koskaan unohda sitä, kun perheeni huusi nimeäni..."

Lopulta Macy joutui makaamaan seitsemän tuntia, ennen kuin hänen perheensä pelasti hänet.

– En koskaan unohda sitä, kun perheeni huusi nimeäni löytäessään minut, Macy kirjoitti Facebookissa.

Macy ei ollut kertaakaan itkenyt, mutta kun isä tarttui hänen käteensä auton kattoikkunan läpi, Macy murtui kyyneliin.

Hänet kiidätettiin sairaalaan. 

Catrina ja Macy. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Juhlimme jokaista minuuttia"

Macyn on leikattu jo useasti, mutta tie toipumiseen on vielä pitkä. Hänen käteensä tuli onnettomuuden seurauksena vakavia hermovaurioita. 

Macy on kuitenkin jo onnistunut liikuttamaan sormiaan ja iloitsee saavutuksesta, sillä oli mahdollista, että hän saattaa menettää sormensa.

– Juhlimme jokaista minuuttia ja jokaista saavutusta, Macy sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja