17.8. Jälkkäreitä grillistä

Persikkanyytit

  • 4 kypsää persikkaa
  • 50 g pähkinärouhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 50 g voita
  • Kastike:
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • Tuoretta minttua hienoksi hakattuna
  • Foliota nyyttien tekemiseen

Halkaise persikat ja poista kivet. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi ja lusikoi sitä persikan kiven jättämään kuoppaan. Nosta täytteen päälle vielä pieni voi nokare ja kääri persikan puolikkaat nyyttiin ja nosta grilliin. Grillaa noin 10-15 min.

Sekoita kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin kylmenemään. Tarjoile kuumien persikoiden kanssa.

Leipäjuusto-ananasvartaat makealla salsalla

  • 300 g leipäjuustoa
  • 1 tuore ananas
  • varrastikkuja
  • Salsa:
  • 1 keltainen chili
  • 1 punainen chili
  • 2 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 0,5 dl lakkahilloa

Hienonna chilit ja sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Kuutioi leipäjuusto ja ananakset ja työnnä ne vartaisiin. Grillaa kauniin ruskean värisiksi. Tarjoile salsan kanssa.

Resepti: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat