1/2 -1 kovaksi keitettyä munaa/ruokailija riippuen muista tarjottavista ruuista ja tilanteesta riippuen (alkuruokana salaattipedillä, buffetpöydässä, naposteluruokana ...)
- hienonnettuja yrttejä(tilliä, basilikaa, ruohosipulia jne)
- silputtua rucolasalaattia
- curryjauhetta tai currytahnaa
- silputtua kaprista
- silputtua tuoretta kurkkua
- maustettuja tuorejuustoja
- sinappia
- silputtua aurinkokuivattua tomaattia
- tapenadea eli oliivitahnaa
- Cavi-artia (mustaa tekokaviaaria) tai mätiä
- suikale gravi- tai kylmäsavulohta
- ruohosipulin varsia
- persiljaa tai muuta yrttiä
- pieni suikale sitruunaviipaleesta
1. Laita munat kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sen jälkeen miedolla lämmöllä n. 8 minuuttia. Kaada vesi pois ja laske päälle kylmää vettä, kunnes munat jäähtyvät. Kuori ne.
2. Leikkaa munat kahteen osaan pitkittäin tai poikittain. Ota pohjasta pieni pala pois, jotta munat pysyvät pystyssä ja irrota keltuaisen puolikkaat varovasti pikkulusikalla. Nosta valkuaiskupit pelkälle tai salaatilla peitetylle tarjoiluvadille.
3. Hienonna keltuainen haarukalla tai siivilän läpi pusertaen.
4. Sekoita joukkoon haluamaasi 1-3 yhteen sopivaa maunantajaa sekä notkista seos tarvittaessa öljyllä tai maitotilkalla. Tarkista maku. 5. Nosta täytettä kahdella pikkulusikalla tai pursota se valkuaisen koloon. Koristele. Ruohosipuli on hauskan näköistä vähän pidempänä vartena vinottain päälle nostettuna tai muutaman cm:n pätkinä täytteeseen pisteltyinä. Valmista 2-3 eri makuista täytettä.

