17.3. Mausteinen piimälimppu

  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 1 rkl kuminaa
  • 2 rkl kuivattuja luumuja hienonnettuna
  • 1 dl lämmintä vettä
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl piimää
  • 1 rkl suolaa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • 9 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Voiteluun:

  • 1 dl vettä
  • 1 dl siirappia
  • 2 dl siirappia

Kiehauta siirappi, pomeranssinkuori, kumina sekä luumut. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Yhdistä piimä ja lämmin siirappimausteseos ja kaada lopuksi hiivaliuos joukkoon.

Lisää suola ja jauhot hiljalleen sekoittaen ja vaivaa taikinaa hyvin. Anna kohota 30 min ajan ja muotoile siitä kaksi leipää. Voit tehdä joko pyöreitä tai käyttää apuna esim. leipävuokaa. Halutessasi voit antaa leipien kohota vielä hetken liinan alla ja paistaa sitten ne uunissa 200 asteessa 45 min ajan. Voitele leipiä kypsymisen aikana siirappivesiseoksella.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat