16-vuotias tyttö kuoli traagisessa turmassa – hyppyrimäen vaijeri osui kaulaan

Helsingin Herttoniemen hyppyrimäkiturman kuolonuhrin kuoleman aiheutti mäen alastulorinteeseen poikittain viritetty teräsvaijeri.

Rikoskomisario Jari Nikonen kertoo, että turma tapahtui hieman ennen puoltayötä. 

– Tämä tapahtui noin kello 23.20 hyppyrimäen alastulorinteessä. Hätäkeskuksen saatua tiedon tapahtuneesta paikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja myös useita poliisipartioita. Siellä oli myös partio väkivaltarikosyksiköstä.

Nikosen mukaan alustavien tutkimusten perusteella tapahtumista tiedetään seuraavaa:

– Kolme nuorta helsinkiläistä 16-17-vuotiasta tyttöä on laskenut hyppyrimäen muovipinnoitettua alastulorinnettä ja he ovat törmänneet rinteen keskivaiheille poikittain vedettyyn teräsvaijeriin. 

– Siinä yhteydessä 16-vuotias tyttö on menehtynyt tapahtumapaikalla. Paikalle oli hälytetty lääkäriambulanssi ja lääkäri totesi tytön menehtymisen. 

Kaksi tyttöä loukkaantui

Turmassa loukkaantui myös kaksi muuta tyttöä.

– Kaksi muuta on toimitettu jatkohoitoon Meilahden sairaalaan. 

Nikosella ei ole tarkempaa tietoa sairaalaan toimitettujen tilasta. 

– Vammoista en osaa sanoa tässä vaiheessa sen tarkemmin, mutta teräsvaijeri on osunut kaulan kohdalle ja siinä kohdalla on vammoja. En osaa sanoa niiden vakavuudesta.

Mäki oli pimeänä – varoitusta ei näkynyt?

Miten turma sitten pääsi tapahtumaan? Rikoskomisario Nikosen mukaan suojavaijereista varoitetaan, mutta hyppyrimäki oli tapahtuma-aikaan pimeänä.

– Hyppyrimäen valaistus on meidän tietojemme mukaan ollut pois päältä. Siellä on kuitenkin alastulorinteen alussa valopylväässä varoituskyltti näistä suojavaijereista.

Nikosen mukaan myös alempana mäessä on teräsvaijeri ilmeisesti ylösnousemisen estämiseksi.

– Jotta mäkeä on voitu laskea alas, on ensin täytynyt kiivetä yhden tällaisen vaijerin yli. Mutta mäen keskivaiheilla on ollut sitten tämä toinen, se joka turman on aiheuttanut.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


Lue myös:

    Uusimmat