16-vuotias shakkisensaatio päihitti maailmanmestarin

Teini-ikäinen shakkitaituri päihitti norjalaisen Magnus Carlsenin viime viikonloppuna. Nuoren intialaisen saavutuksesta kertoo muun muassa CNN.

16-vuotias intialainen Rameshbabu Praggnanandhaa eli "Pragg" voitti shakin supertähden, norjalaisen Magnus Carlsenin viikonloppuna Airthings Masters -nettiturnauksessa. Carlsen on shakin hallitseva maailmanmestari ja voitti tittelin ensi kerran vuonna 2013.

Praggista tuli nuorin Carlsenin päihittänyt pelaaja. Hän on jo niittänyt aiemmin mainetta shakkitaidoillaan ansaitsemalla itselleen kansainvälisen mestarin ja suurmestarin arvonimet.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yllätysvoitto!

Aiemmin turnauksessa Carlsen oli voittanut kolme ottelua putkeen. Pragg oli hävinnyt kolmesti turnauksen ensimmäisenä päivänä.

Kaksikon kohdatessa tämä 16-vuotias kuitenkin päihitti shakkilegendan 39 siirrolla.

– Eilinen ei ollut hyvä päivä. Tänään pelasin paljon paremmin ja toivon saman menon jatkuvan kahtena muunakin päivänä, Pragg kertoi.

Nuoren miehen kerrotaan olleen voitostaan erittäin hämmästynyt.

– Olen tosi iloinen, hän kertoi myöhemmin.

Carlsenilla oli koronavirus

Carlsen kertoo, että ei ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa turnauksen aikana. Hän sairastui koronavirukseen ennen kisoja.

– Minulla ei ollut yhtään energiaa ja minun oli aika vaikea keskittyä, hän kertoo CBS Newsille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Carlsen on Airthings Master -turnauksessa sijalla kaksi. Turnausta johtaa venäläinen Ian Nepomniachtchi. Kahdeksan parasta pääsee jatkamaan kisaa.

Lähteet: CNN, NPR, CBS News, Fox 13