16.9. Juustohampurilainen ja Club-sandwich

Club-leipä

  • 12 viipaletta paahtoleipää
  • 4 rkl kevytmajoneesia
  • 8 siivua pekonia
  • 400 g kypsää kalkkunanrintaa
  • 100 g savukinkkua
  • 100 g kermajuustoa
  • 3 tomaattia
  • 1 suolakurkku
  • rapeaa salaattia

Paista pekonit rapeiksi. Viipaloi kalkkuna, juusto, tomaatit ja suolakurkku. Paahda leivät ja voitele ne majoneesilla. Kokoa raaka-aineita kerroksittain neljälle leivälle ja nosta päälle toiset leipäviipaleet. Nostele leivälle jälleen kerroksittain täytteitä ja nosta päälle kolmas leipäviipale. Leikkaa leipä kolmioiksi ja kiinnitä kolmioleivät halutessasi cocktailtikuilla. Tarjoile ranskalaistenperunoiden tai perunalastujen kera.

Juustohampurilainen

  • 4 hampurilaissämpylää
  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 keltuainen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus chiliä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • worchestershire-kastiketta
  • 4 siivua cheddarjuustoa
  • punasipulirenkaita
  • 2 tomaattia
  • rapeaa salaattia
  • 1 dl kurkkupikkelssiä
  • sinappia
  • chiliketsuppia

Sekoita jauhelihanjoukkoon keltuainen ja mausta suolalla, mustapippurilla, chilillä, valkosipulilla sekä worchestershire- kastikkeella. Taputtele taikinasta ohuita pihvejä ja paista pihvit kuumalla pannulla kypsiksi.

Viipaloi tomaatit ja suikaloi salaatti. Kuumenna sämpylät uunissa tai paistinpannulla. Kokoa sämpylälle pihvi, sipulirenkaita, salaattia, tomaattia, pikkelssiä ja cheddarjuustoa. Mausta halutessasi sinapilla ja chiliketsupilla. Nosta päälle sämpylän toinen puolikas ja tarjoile esim. paahdettujen lohkoperunoiden kera.

Reseptit: Jorma Kääriäinen ja Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat