16.5. Haudutettua viiriäistä ja crème brûlée

Haudutettua viiriäistä

  • 800 g (tai n. 1 kpl per syöjä) viiriäisiä
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl kanalientä
  • tuoretta salviaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen

Paista pannulla voissa viiriäiset rapean ruskeiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kanaliemi joukkoon ja keitä muutama minuutti. Lisää lopuksi hienonnettu salvia sekä kerma ja anna viiriäisten hautua kastikkeessa mehukkaan kypsiksi. Tarjoile ruohosipulilla maustettujen uusien perunoiden sekä keitettyjen kasvisten kera.

Crème brûlée

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl maitoa
  • 5 keltuaista
  • 1-1,5 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • Koristeluun: 1 dl hienoa ruokosokeria

Kiehauta kattilassa kerma, maito sekä sokerit ja jätä seos jäähtymään hetkeksi. Sekoita lämpimään (alle 80 asteiseen) nesteseokseen keltuaiset, kaada sekoittunut seos uuninkestäviin annosvuokiin ja kypsennä uunissa 95 asteessa 45-60 minuutin ajan, kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä seos kylmässä (mielellään yön yli) ja ripottele pinnalle ruokosokeria. Polta sokeri rapeaksi polttimella tai paahda uunin grillivastuksilla 275-300 asteessa muutaman minuutin ajan.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat