16.1 Tonnikala-munakasrulla ja salaattia

Tonnikala-munakasrulla

  • 6 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl basilikaa
  • Täyte:
  • 2 tlk tonnikalapaloja vedessä
  • 1 prk raejuustoa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 3 rkl kapriksia
  • 10 cm pala purjosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Sekoita ja lisää vehnäjauhot, suola, basilika sekä mustapippuria. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kumoa kypsä levy leivinpaperille.

Hienonna purjo ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Levitä täyte munakaslevylle ja kääri se rullaksi. Leikkaa rullasta viipaleita ja tarjoile hyvän salaatin kanssa.

Salaatti

  • 2 porkkanaa
  • 1 pss pakastesokeriherneitä
  • 1 ruukkusalaattia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl viinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Sulata sokeriherneet. Leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi ja revi huuhdeltu salaatti haarukkapaloiksi. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon öljy, etikka, suola ja pippuri. Sekoita ja tarjoile heti.

Reseptit: Teresa Välimäki/Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat