16.1.2003 Omenaiset jauhelihapihvit perunamuusin ja salaatin kera

500 g jauhelihaa
3/4 dl korppujauhoja, hapankorpun muruja tai pala leipää
1 dl vettä, ruokakermaa tai maitoa
1 hienonnettu sipuli
1-2 munaa
1 dl omenasosetta
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
(chiliä maun mukaan)
2 rkl sinappia
1 tl suolaa
mustapippuria
1. Kaada korppujauhot tai vastaava kulhoon ja sekoita joukkoon neste. Anna turvota hetki. Kuullota sipulisilppu pannulla, kypsennä hetki mikrossa tai lisää joukkoon raakana.
2. Lisää joukkoon jauheliha, muna, omenasose ja mausteet. Sekoita hyvin. Jos haluat voit paistaa tai kypsentää mikrossa koepyörykän. Lisää tarvittaessa mausteita.
3. Muotoile vedellä kostutetuin käsin taikinasta 8 pihviä ja paista ne parissa erässä miedohkolla lämmöllä 5-8 minuuttia/puoli. Tarjoa seuraksi perunamuusia, tuoreraastetta tai salaattia ja muhevaa leipää.

Perunamuusi

n. 1 kg jauhoisia perunoita
vettä
2-4 dl maitoa tai keitinlientä
1 tl suolaa
tilkka rypsiöljyä, juoksevaa margariinia tai voimariinia

1. Kuori perunat ja lohko ne kattilaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran että perunat peittyvät. Keitä pehmeiksi (n. 20 min.)
2. Kaada vesi talteen ja muhenna perunat survimella, muusinuijall tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kuumaa maitoa tai keitinlientä, kunnes saat sopivan paksuista muusia. Mausta suolalla ja rasvatilkalla ja vatkaa kuohkeaksi.

Raikas salaatti

salaatinlehtiä
suikaloitua omenaa
porkkanaraastetta
vähän mustapippuria
kostukkeeksi tilkka omenamehua

1. Revi salaatinlehdet vadille ja lisää joukkoon suikaloitua omena ja hienoksi raastettu tai lastuiksi vedetty porkkana. Kostuta tilkalla omenamehua ja jauha päälle vähän mustapippuria myllystä.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat