15.11. Minestronekeitto ja kanelinen pannacotta

Minestronekeitto

  • 100 g savukinkkua
  • 1 porkkana
  • 50 g selleriä
  • 1 sipuli
  • 50 g pakasteherneitä
  • 100 g spagettia tai pieniä makaroneja
  • 1,5 l hyvää lihalientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ripaus chiliä tai cayennenpippuria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka ruokaöljyä

Paloittele kinkku, porkkana, selleri ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljytilkassa hetki ja lisää tomaattipyree ja savukinkku. Sekoita ja kaada lihaliemi kattilaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää spagetti ja keitä pasta kypsäksi. Lisää viimeisenä herneet. Tarkista maku ja koristele tuoreilla yrteillä.

Kanelilla maustettu pannacotta

  • 4 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 –2 kanelitankoa
  • 2,5 liivatelehteä

Laita liivatelehti 10 minuutiksi likoamaan kylmään veteen ja kiehauta sillä välin kattilassa kerma, maito, sokeri sekä kaneli. Pidä seos kuumana ja lisää puristettu liivate joukkoon hyvin sekoittaen. Siivilöi pannacotta massa ja jaa se annosmaljoihin tai laseihin ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Koristele tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat