Mainos

14 askelta: Ala elää sen sijaan, että olisit elossa

Et voi tietää mitä ensi vuonna tai edes muutaman tunnin päästä tapahtuu. Tee siis elämästäsi mahdollisimman onnellinen juuri nyt. 

Kovinkaan moni meistä ei osaa arvostaa elämää sen ansaitsemalla tavalla. Olemme liian kiireisiä nauttimaan kaikista niistä pienistä hetkistä, jotka tekevät elämästä niin mahtavan.  

Älä siis pidä elämää itsestäänselvyytenä, vaan ala elää sitä täysin rinnoin. 

1. Jätä työpaikka, joka tekee sinut onnettomaksi

Jokaiselle meistä tulee päiviä, jolloin ei yksinkertaisesti jaksaisi mennä töihin. Jos kuitenkin teet työsi yrmeä ilme kasvoillasi päivästä ja vuodesta toiseen, kannattaa tilanteelle tehdä jotain. Vaikka rahan ansaitseminen on tärkeää, älä unohda kunnioittaa itseäsi ja tavoitteitasi. Kukaan ei ansaitse olla onneton ainoastaan työn vuoksi.

2. Lakkaa hengittämästä jonkun toisen puolesta...

Elämme elämäämme itseämme varten. Ne ovat meidän valintamme, riskimme ja virheemme, jotka saavat meidät kulkemaan matkaamme. Mutta jos alamme miellyttämään kaikkia matkallamme, lopullinen päämäärämme hämärtyy.

3. ... mutta pidä silti ystävät lähellä

Pidä ystävät lähelläsi ja rakasta heitä nyt, sillä meillä on vain yksi elämä, jossa ei ole ennalta määrättyä viimeistä käyttöpäivää.

4. Kunnioita ainutlaatuisuuttasi

Kaikki meistä kantavat mukanaan niin piikkejä kuin kukkiakin. Kunnioita kaikkia niitä piirteitä, joita sinulla on, vikojasi tai huonoja puolia unohtamatta. Toisten ihmisten hyväksyminen lähtee siitä, että hyväksyt ensin itsesi.

5. Soita puhelu ja tee sovinto

Soita ystävällesi, jonka kanssa tappelit viime kerralla, mutta jota ilman et pystyisi elämään. Tee sovinto kaikkien läheistesi kanssa. Olosi kevenee taatusti. Olet yksinkertaisesti onnellisempi.

6. Lopeta asioiden murehtiminen

Kaikki asiat eivät ole hallinnassasi, joten miksi huolehtia niistä?

7. Älä anna unelmien valua hukkaan

Unelmaloma Thaimaassa tai asuntoauto. Monet unelmistamme vaativat rahaa, jota sinulla ei välttämättä juuri nyt ole. Älä kuitenkaan luovu unelmistasi rahan puutteen vuoksi, vaan työskentele niiden eteen. Vaikka kaikki unelmat eivät toteutuisikaan, et jää ainakaan katumaan sitä, ettet edes yrittänyt.

8. Älä unohda nykyhetkeä...

Matkalla kohti unelmia kannattaa muistaa elää myös nykyhetkeä. Riippumatta tilanteesta tai tunteistasi, älä sivuuta niitä, vaan elä ne läpi. Käy läpi kaikki se kipu ja onni, kasvanut viisaus ja kokemus.

9. ... mutta älä jää siihen jumiin

Aika kuluu ja eteen tulee niin hyviä kuin huonojakin hetkiä. Päästä irti menneisyydestä ja opi nauttimaan aina uusista nykyhetkistä.

10. Karta huonoja hetkiä

Jokainen meistä ansaitsee olla onnellinen. Mutta miten voit tehdä läheisistäsi onnellisia, jos et itse ole onnellinen? 

11. Ole mukava

Kohtaat päivittäin lukuisia ihmisiä, jotka eivät vaikuta elämääsi millään tavalla. Vaikka olet täällä tehdäksesi juuri itsesi onnelliseksi, ilon tuottaminen muille saa sinussa aikaan tunteen, joka on vertaansa vailla. Vieraat ihmiset voivat siis lopulta olla avain onneesi. 

12. Kuuntele sydäntäsi

He, jotka eivät kuuntele sydäntään, eivät oikeastaan elä. Monet meidän teoistamme ovat muiden vaatimusten tai omien luulojemme sanelemia. Mieti, mitä oikeasti haluaisit tehdä juuri nyt. Olisiko se kävely merenrannassa vai lasten kanssa leikkiminen? Kuuntele sydäntäsi ja tee, mitä se oikeasti sanoo.

13. Puhu ennen kuin on liian myöhäistä

Älä kuole sisäisesti vielä silloin, kun sydämesi pumppaa. Pidä kiinni omista mielipiteistäsi ja sano ne ääneen. Sinulla on vain yksi elämä, joten älä anna oman äänen hävitä enemmistön mielipiteiden joukkoon.

14. Laita onni etusijalle

Älä anna minkään asian estää sinua nauttimasta onnellisuudesta. Älä unohda millaista on lukea kirjaa tai puhua jollekin erityiselle. Sinun ei tarvitse elää sen saavuttamiseksi, sinun täytyy vain elää. Kiinnitä huomiota rakastamiisi asioihin ja pidä negatiiviset asiat turvallisen välimatkan etäisyydellä.

24:46

Lähde: Storypick

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.