14.8.2002 Kesäinen perunasalaatti ja kurkkumunakas

6-10 keitettyä perunaa
1 nippusipuli (+vähän varsia) tai punasipuli
1-2 keitettyä porkkanaa
puolikas paprika
1 hapahko kotimainen omena
1 maustekurkku
pätkä tuoretta kurkkua tai kuorittu avomaan kurkku
1 ruukku tai nippu tilliä

4-6 rkl maustekurkun lientä
3-4 rkl öljyä
herbamarea tai suolaa
mustapippuria

1. Kuori perunat ja kuutioi tai viipaloi ne. Hienonna sipuli ja tilli. Nosta ainekset laakeaan kulhoon.
2. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastikkeesta puolet perunoiden päälle. Anna maustua sillä aikaa kun silppuat muut aineet.
3. Viipaloi kuoritut porkkanat vinottain, kuutioi paprika, omena ja kurkut.
4. Lisää ne ja loput kastikkeesta perunoiden joukkoon. Sekoita nostellen. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna salaatin vetäytyä mielellään 0,5 - 2 tuntia tai pidempäänkin kylmässä ennen tarjoilua.
5. Tarjoa esim. savukalan ja ruisleivän kanssa.

Kurkkumunakas (1-2:lle)

3 munaa
2 rkl vettä
suolaa, mustapippuria
2 kiinteää avomaankurkkua
tilliä

juoksevaa margariinia

1. Kuori kurkut ja raasta ne karkeaksi. Hienonna tilli.
2. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon vesi, vähän suolaa ja mustapippuria.
3. Kaada seos kuumaan pannuun, jossa on vähän rasvaa. Vedä lastalla tai puuharukalla massaa pohjaa pitkin 2-3 kertaa ja anna hyytyä osittain.
4. Levitä kurkkuraaste massan pinnalle ja ripottele päälle vähän suolaa, pippuria myllystä ja runsaasti hienonnettua tilliä. Nosta kansi päälle ja anna kuumentua muutama minuutti.
5. Valuta lautaselle ja tarjoa ruisleivän kera. Seuraksi maistuu myös savukala.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat