14.4.2004 Kanariisipata ja kurkku-melonisalaatti

Kana-riisipata

Kanariisipata (4 annosta)

  • 4 kpl kanankoipireisiä
  • 2 porkkanaa
  • ¼ juuriselleri
  • 2 sipuli
  • 1-2 tl kuivattua rosmariinia
  • 4 dl pitkäjyväistä riisiä
  • n.6-8dl kanalientä
  • öljyä
  • vehnäjauhoja leivitykseen
  • suolaa ja pippuria

Leivitä kanapalat vehnäjauhoissa ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Leikkaa porkkanat, sipulit ja selleri kuutioiksi. Kuullota kaikki kasvikset padassa oliiviöljyssä noin minuutin ajan. Lisää riisi joukkoon ja jatka kuullottamista 1-2 minuuttia. Mausta rosmariinilla. Lisää joukkoon kuuma kanaliemi ja anna kiehahtaa. Nosta padan päälle kansi ja siirrä pata 160 asteiseen uuniin. Ruskista kanapalat kullanruskeiksi kuumalla pannulla. Laita kanapalat pataan riisin päälle ja jatka kypsentämistä uunissa kunnes kana ja riisi on kypsää, n. 20-30 minuuttia. (Kaada riisin joukkoon lisää kanalientä tarpeen mukaan, niin että riisi ehtii kypsyä). Tarkista maku.

Kurkku-melonisalaatti (4 annosta)

  • 1 pieni meloni tai pala vesimelonia
  • 1 kurkku
  • 1 salottisipuli
  • 3 tl valkoviinietikkaa
  • pieni nokare voita
  • tai tilkka öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • persiljaa hienonnettuna

Kuori meloni ja kurkku sekä poista niistä siemenet. Leikkaa ne reiluiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Sulata voi pannussa ja lisää meloni, kurkku, sipuli sekä etikka ja lämmitä niitä pannulla miedolla lämmöllä n. 3 minuuttia. Lisää persilja, suolaa ja pippuria. Tarkista maku.

Resepti:Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat