14.3 Mehevä jauhelihapiirakka ja nopea keksi-jogurttihyve

Rahkavoitaikina:

  • 1 prk rahkaa
  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • suolaa
  • mauste- tai mustapippuria

Sekoita pehmeä voi rahkan kanssa. Lisää keskenään sekoitetut jauhot joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa. Kaulitse puolet taikinasta levyksi ja laita se leivinpaperin päälle uunipannun pohjalle.

Hienonna sipuli ja herkkusienet ja kuullota niitä öljytilkassa paistinpannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon riisi ja mausta seos suolalla ja pippurilla.

Kaada seos voitaikinapohjan päälle. Kauli taikinan toinen puolikas levyksi ja nosta se piirakan päälle. Painele reunat kiinni esim. kostutetulla haarukalla. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Nopea keksi-jogurttihyve

  • n. 10 kpl keksejä (esim. kaura, suklaapisara, muro tms.)
  • 200 g pakastemarjoja maun mukaan
  • 2-3 dl jogurttia

Hienonna keksit rouheeksi. Nostele annosmaljojen pohjalle. Laita marjat sekä jogurtti tehosekoittimeen tai sekoita ne hyvin sekaisin sauvasekoittimella. Kaada seos keksimurujen päälle, koristele kokonaisilla marjoilla ja tarjoile!

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat