14.3.2003 Porkkana-aprikoosileivokset

200 g margariinia tai voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl hienoksi raastettua raakaa porkkanaa
1 tlk ( n. 400 g ) säilöttyjä aprikooseja
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl tuoretta raastettua inkivääriä tai 1,5 tl inkivääriä

100 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

koristerakeita

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja kuutioidut aprikoosit sekä kuivat aineet, sekoita taikinaa
mahdollisimman vähän.
4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Tasoita pinta.
5. Paista leivonnaista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-25 minuuttia riippuen pellin koosta
ja samalla taikinakerroksen paksuudesta.
6. Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeria niin paljon, että saat paksun mutta vielä levittyvän
seoksen, käytä sähkövatkainta. Mausta seos vaniljasokerilla.
7. Levitä kuorrutus jäähtyneen levyn pinnalle.
8. Ripottele pinnalle välittömästi valitsemiasi koristerakeita. Leikkaa levy vasta juuri ennen tarjoilua
neliöiksi.


* Voit käyttää aprikoosien asemesta myös persikoita tai mangoa.
* Voit pakastaa leivoslevyn ilman kuorrutusta. Leikkaa se kahteen osaan niin käsittely on helpompaa.
Pakasta ensin tasaisella alustalla ja pane vasta jäätyneenä muovipussiin tai folioon.
* Voit koristella pinnan myös pähkinä- tai mantelirouheella tai perunankuorimaveitsellä valko- tai
maitosuklaasta vuoluilla lastuilla.


- Toim. Kaarina Roininen

Porkkana-aprikoosileivokset, 100 g



Energia: 1,44 MJ / 340 kcal
Prot. 4 g, hh 47 g, ra. 15

Lue myös:

    Uusimmat