Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

14.2. Yrteillä kuorrutettu lampaankaree ja uunijuureksia

Julkaistu 14.02.2008 00:00
  • 700 g lampaankareeta
  • 2 dl silputtua persiljaa
  • 1 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 dl silputtua basilikaa
  • 4 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 kantitonta paahtoleipäviipaletta kuutioina
  • 1 dl sulatettua voita
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Poista kareesta ylimääräiset kalvot ja jänteet ja raaputa kyljysluut valkoisiksi. Mausta karee pippurilla ja suolalla. Ruskista liha paistinpannussa vähässä voissa joka puolelta. Pane yrtit, valkosipulimurske, leipäkuutiot ja lämmin voisula tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Levitä yrttisekoitus kareen päälle. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista kareeta180-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen viipalointia.

Uunijuurekset

  • 3 porkkanaa
  • 1 pieni lanttu
  • 1 pieni selleri
  • 8 pientä salottisipulia
  • 3 rkl voita
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 dl vettä
  • mustapippuria
  • suolaa

Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa juurekset 1,5 cm:n kuutioiksi, mutta jätä sipulit kokonaisiksi. Lisää kaikki ainekset voideltuun paistovuokaan ja kypsennä ne pehmeiksi 160-180-asteisessa uunissa. Sekoita paiston aikana ja tarkista ennen tarjoilua vielä mausteet.

Reseptit: Antti Vahtera

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Nyt on hyvä joulukinkun kuorrute: "Nopea ja helppo"Voiko vatsa "räjähtää" joulusyömisen seurauksena? Tällaisia ähkyn seuraukset voivat ollaViikkohoroskooppiVaro, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaaraMunkkihylkeen viimeinen toivo? Kreikka perustaa suojelualueita turistien hätyyttämille eläimille

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:09
    Jouluruoka

    Nyt on hyvä joulukinkun kuorrute: "Nopea ja helppo"

  • 06:44
    Vatsavaivat

    Voiko vatsa "räjähtää" joulusyömisen seurauksena? Tällaisia ähkyn seuraukset voivat olla

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Silmälasit

    Varo, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"

  • Eilen17:33
    Jouluruoka

    Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaara