Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

14.2. Yrteillä kuorrutettu lampaankaree ja uunijuureksia

Julkaistu 14.02.2008 00:00
  • 700 g lampaankareeta
  • 2 dl silputtua persiljaa
  • 1 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 dl silputtua basilikaa
  • 4 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 kantitonta paahtoleipäviipaletta kuutioina
  • 1 dl sulatettua voita
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Poista kareesta ylimääräiset kalvot ja jänteet ja raaputa kyljysluut valkoisiksi. Mausta karee pippurilla ja suolalla. Ruskista liha paistinpannussa vähässä voissa joka puolelta. Pane yrtit, valkosipulimurske, leipäkuutiot ja lämmin voisula tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Levitä yrttisekoitus kareen päälle. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista kareeta180-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen viipalointia.

Uunijuurekset

  • 3 porkkanaa
  • 1 pieni lanttu
  • 1 pieni selleri
  • 8 pientä salottisipulia
  • 3 rkl voita
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 dl vettä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa juurekset 1,5 cm:n kuutioiksi, mutta jätä sipulit kokonaisiksi. Lisää kaikki ainekset voideltuun paistovuokaan ja kypsennä ne pehmeiksi 160-180-asteisessa uunissa. Sekoita paiston aikana ja tarkista ennen tarjoilua vielä mausteet.

    Reseptit: Antti Vahtera

    Lifestyle

    Lisää aiheesta:

    Tiesithän? Käytetylle joulupaperille ei saa tehdä näin!Harva tietää, miksi joulupuuroon laitetaan manteliTihutöitä tehtaileva Seppo-vuohi aiheutti kaaoksen pikkujouluissa: "Yritti viedä tortut käsistä""Myös aikuinen saa pettyä lahjaansa" – Supernanny kertoo, kuinka selviät pyhien tunnemyrskystäPresidentti Stubbin ehdoton jouluherkku: "Anoppini tekee sen jo syyskuussa"Suomalainen jouluperinne pääsi brittilistaukseen

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 11:38
      Joulu

      Tiesithän? Käytetylle joulupaperille ei saa tehdä näin!

    • 08:14
      Jouluruoka

      Harva tietää, miksi joulupuuroon laitetaan manteli

    • 06:39
      Asian ytimessä.doc

      Tihutöitä tehtaileva Seppo-vuohi aiheutti kaaoksen pikkujouluissa: "Yritti viedä tortut käsistä"

    • Eilen21:01
      Joulu

      "Myös aikuinen saa pettyä lahjaansa" – Supernanny kertoo, kuinka selviät pyhien tunnemyrskystä

    • Eilen20:32
      Jouluruoka

      Presidentti Stubbin ehdoton jouluherkku: "Anoppini tekee sen jo syyskuussa"