13.12.2002 Toskanalainen broilerinmaksapasteija, lohinyytit ja sahramikastiketta

300 g broilerinmaksaa
1 sipuli
5 valkosipulin kynttä
50 g voita
1 rkl oliiviöljyä
2 tuoretta rosmariinin oksaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
tilkka sherryä, konjakkia tai portviiniä

Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja lisää sitten maksat. Ruskista tovi ja lisää sitten rosmariinin lehdet joukkoon. Lisää sherry tai muu alkoholi ja laita seos uunivuokaan. Paahda uunissa 200 asteessa n. 10 min. Lisää voi ja soseuta seos kuumana tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pasteija esim. kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilyy hyvin kylmässä. Tarjoa paahdetun leivän ja salaatin kera.

Energia: 950 kJ / 227 kcal
Prot. 15 g, hh 3 g, ra. 16 g

Lohinyytit ja sahramikastiketta

0,6 kg tuoretta merilohta
4 keskikokoista perunaa
1 iso sipuli
1 puntti tuoretta tilliä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl smetanaa
1 rkl voita
ripaus sahramia, maizenaa
suolaa ja valkopippuria myllystä

Keitä perunat kuorineen kypsäksi, jäähdytä ja kuori. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja hienonna tilli. Lisää tillisilppu sipuliseokseen. Poista lohesta pystyruodot ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Voitele uunivuoka ja leikkaa perunat viipaleiksi muotoonsa uunivuokaan. Lisää jokaisen perunan päälle tilli- sipulisilppua ja vuoraa sitten lohisiivuilla. Laita kunkin lohipaketin päälle lusikallinen smetanaa ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kaada vuoan pohjalle valkoviini ja paita lohipaketit uunissa kypsäksi n. 15 min. 225 asteessa. Niin että lohet saavat hieman väriä pintaansa. Nosta lohet lautasille ja kaada liemi vuoasta siivilän lävitse kasariin. Kiehauta ja mausta sahramilla, suolalla ja pippurilla. Suurusta hieman maizenalla ja tarjoa lohipakettien kera. Lisäkkeeksi sopii vaikka uunipunajuuret.

Energia: 750 kJ / 180 kcal
Prot. 11 g, hh 6 g, ra. 10 g

- Toim. Sami Hiltunen


Paula Nieminen Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia

Lue myös:

    Uusimmat