Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

13.12.2002 Toskanalainen broilerinmaksapasteija, lohinyytit ja sahramikastiketta

Julkaistu 16.12.2002 15:09

300 g broilerinmaksaa
1 sipuli
5 valkosipulin kynttä
50 g voita
1 rkl oliiviöljyä
2 tuoretta rosmariinin oksaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
tilkka sherryä, konjakkia tai portviiniä

Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja lisää sitten maksat. Ruskista tovi ja lisää sitten rosmariinin lehdet joukkoon. Lisää sherry tai muu alkoholi ja laita seos uunivuokaan. Paahda uunissa 200 asteessa n. 10 min. Lisää voi ja soseuta seos kuumana tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pasteija esim. kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilyy hyvin kylmässä. Tarjoa paahdetun leivän ja salaatin kera.

Energia: 950 kJ / 227 kcal
Prot. 15 g, hh 3 g, ra. 16 g

Lohinyytit ja sahramikastiketta

Lohinyytti sahramikastikkeella
Lohinyytti sahramikastikkeellaCopyright MTV Oy 2002

0,6 kg tuoretta merilohta
4 keskikokoista perunaa
1 iso sipuli
1 puntti tuoretta tilliä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl smetanaa
1 rkl voita
ripaus sahramia, maizenaa
suolaa ja valkopippuria myllystä

Keitä perunat kuorineen kypsäksi, jäähdytä ja kuori. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja hienonna tilli. Lisää tillisilppu sipuliseokseen. Poista lohesta pystyruodot ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Voitele uunivuoka ja leikkaa perunat viipaleiksi muotoonsa uunivuokaan. Lisää jokaisen perunan päälle tilli- sipulisilppua ja vuoraa sitten lohisiivuilla. Laita kunkin lohipaketin päälle lusikallinen smetanaa ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kaada vuoan pohjalle valkoviini ja paita lohipaketit uunissa kypsäksi n. 15 min. 225 asteessa. Niin että lohet saavat hieman väriä pintaansa. Nosta lohet lautasille ja kaada liemi vuoasta siivilän lävitse kasariin. Kiehauta ja mausta sahramilla, suolalla ja pippurilla. Suurusta hieman maizenalla ja tarjoa lohipakettien kera. Lisäkkeeksi sopii vaikka uunipunajuuret.

Energia: 750 kJ / 180 kcal
Prot. 11 g, hh 6 g, ra. 10 g

- Toim. Sami Hiltunen


Paula Nieminen Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia

Lisää aiheesta:

Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääseBorrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiöOvatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse

  • Eilen17:30
    Punkit

    Borrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • Eilen10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • Eilen08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö