13.12.2002 Toskanalainen broilerinmaksapasteija, lohinyytit ja sahramikastiketta
300 g broilerinmaksaa
1 sipuli
5 valkosipulin kynttä
50 g voita
1 rkl oliiviöljyä
2 tuoretta rosmariinin oksaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
tilkka sherryä, konjakkia tai portviiniä
Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja lisää sitten maksat. Ruskista tovi ja lisää sitten rosmariinin lehdet joukkoon. Lisää sherry tai muu alkoholi ja laita seos uunivuokaan. Paahda uunissa 200 asteessa n. 10 min. Lisää voi ja soseuta seos kuumana tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pasteija esim. kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilyy hyvin kylmässä. Tarjoa paahdetun leivän ja salaatin kera.
Energia: 950 kJ / 227 kcal
Prot. 15 g, hh 3 g, ra. 16 g
Lohinyytit ja sahramikastiketta
0,6 kg tuoretta merilohta
4 keskikokoista perunaa
1 iso sipuli
1 puntti tuoretta tilliä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl smetanaa
1 rkl voita
ripaus sahramia, maizenaa
suolaa ja valkopippuria myllystä
Keitä perunat kuorineen kypsäksi, jäähdytä ja kuori. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja hienonna tilli. Lisää tillisilppu sipuliseokseen. Poista lohesta pystyruodot ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Voitele uunivuoka ja leikkaa perunat viipaleiksi muotoonsa uunivuokaan. Lisää jokaisen perunan päälle tilli- sipulisilppua ja vuoraa sitten lohisiivuilla. Laita kunkin lohipaketin päälle lusikallinen smetanaa ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kaada vuoan pohjalle valkoviini ja paita lohipaketit uunissa kypsäksi n. 15 min. 225 asteessa. Niin että lohet saavat hieman väriä pintaansa. Nosta lohet lautasille ja kaada liemi vuoasta siivilän lävitse kasariin. Kiehauta ja mausta sahramilla, suolalla ja pippurilla. Suurusta hieman maizenalla ja tarjoa lohipakettien kera. Lisäkkeeksi sopii vaikka uunipunajuuret.
Energia: 750 kJ / 180 kcal
Prot. 11 g, hh 6 g, ra. 10 g
- Toim. Sami Hiltunen
Paula Nieminen Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia
Uusimmat
-
08:57
Näiden julkkisten kustannuksella vitsaillaan Joonas Nordman Show: Grillikausi -sarjassa
-
08:55
Yrityssaneeraukseen hakeutuneen Lehto Groupin toimitusjohtaja vaihtuu
-
08:48
Lentokaaos Norjassa – ilmatila osin suljettu
-
08:46
Kommentti: Putinin puhdistus on alkanut – Shoigu selvisi vielä varoituslaukauksella
-
08:40
Jari Isometsälta suorat sanat Hiihtoliiton kaoottisesta tilasta – tämä liike johtaisi katastrofiin: "Ydinkysymys"
-
08:38
Ethän mennyt lankaan? Tukes muistuttaa, etteivät tällaiset tuotteet paranna syyhyä – "Pahimmillaan pahentaa sairauden tilaa"
-
08:25
MTV seuraa tulospäivää: Stora Enson tulos pieneni kolmanneksen
-
08:12
Meteorologi ymmällään kesälämmön vyörystä: "Uskomaton ennuste"
-
08:04
Dallasin suomalaistähdet tukalassa tilanteessa – hallitseva mestari taas liian kova pala
-
08:01
Ellen Jokikunnas ja Jari-puoliso joutuivat rottajahtiin Italian-kodissaan
-
07:55
"Eihän tuossa ole mitään järkeä" – katso: Christian Heljanko venytti "jumalaiseen kauden torjuntaan"
-
07:40
Kuinka pitkään uimahallissa saa olla? Aikaraja voi tulla vastaan
-
07:27
Ruotsinkieliset yöpäivystykset uhattiin lopettaa – hallitus rokotti vain suomenkielisiä alueita
-
07:10
Kyllästynyt Venetsia alkoi kerätä turisteilta maksun – tästä on kyse
-
06:58
USA kasaa hurjaa MM-joukkuetta – ensimmäiset tähtinimet julki
-
06:57
Vallankumous muutti Portugalia pysyvästi 50 vuotta sitten – itsevaltainen hallinto kaatui vuorokaudessa
-
06:50
Theo, 24, piti aluksi itsensä kuvaamista tyhmänä Mun maailma -sarjaa varten – sitten hän tajusi yhden asian
-
06:38
Kallisarvoinen romahdus: Liverpool hävisi taas
-
06:33
Trumpin liittolaisia vastaan nostettu syytteitä vaalijuonittelusta
-
06:31
Nettideittailija, tämä ominaisuus kannattaa poistaa käytöstä iPhonessa
-
Lataa lisää