13.11.2002 Oluthöystö lampaasta

Vieraana keittiömestari Kai Kallio ravintola Savoysta.

500 g kuutioitua lampaanlapaa,-niskaa, tai -potkaa
1 sipuli
2 porkkanaa
vettä
1 laakerinlehti
10 mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
50 g voita
tummaa olutta
hienonnettua persiljaa

1. Ruskista lihapalat pannulla.
2. Lohko sipuli ja porkkanat ja kuullota niitä hetki kattilassa. Lisää joukkoon lihat ja mausteet ja vettä sen verran että ainekset peittyvät. Hauduta kypsäksi noin 1-1 1/2 tuntia.
3. Sulata voi kasarissa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Jäähdytä suurus. Suurusta höystö voi-vehnäjauhoseoksella vähitellen niin että saat sopivan sakean höystön. Jos suurusta jää, sujauta se tiiviiseen muovipussiin, säilytä jääkaapissa ja käytä noin viikon sisällä.
4. Mausta höystö tummalla oluella, hienonnetulla persiljalla ja tarpeen mukaan suolalla.
5. Tarjoa lisäkkeeksi kokonaisia ohrasuurimoita, joko keitettyinä tai keitettyinä ja voissa rapeiksi paistettuina. Mausta ohra suolalla ja pippurilla.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat