Perinteiset virheet toistuvat helposti uuden keittiön sisustuksessa, Tee Itse -lehti muistuttaa listauksellaan.
Keittiön pitää näyttää hyvältä ja kutsuvalta. Samalla keittiön pitää olla hyvin toimiva työtila, johon mahtuu monta ihmistä yhtä aikaa.
Uuden keittiön suunnittelussa sorrutaan usein samoihin vanhoihin virheisiin. Suunnittelun perusperiaatteet kannattaa opiskella jo ennen suunnitelman tekoa, vaikka todellisuus rajoittaa usein sitä, kuinka hyvin periaatteita voi lopulta noudattaa.
1. Eri toiminnot sekoittuvat toisiinsa
Keittiön sisustamisen kultainen sääntö on jakaa eri toiminnot kolmion kärkien mukaan. Pesuallas, ruuanvalmistus ja säilytys kuuluvat kukin omiin kärkiinsä. Kolmijako kannattaa muistaa myös siinä tapauksessa, että kaikki keittiön kaapit ovat samalla seinällä.
2. Kaapit asennetaan liian lähelle seinää
Liian lähelle seinää asennetun kaapin ovi ei mahdu aukemaan kunnolla, joten siihen ei voi laittaa koria tai vetolaatikkoa. Ihanteellinen etäisyys kaapista seinään on viisi senttiä. Seinän ja kaapin väliin jäävä rako peitetään peitelevyllä.
3. Nurkkaan asennetaan laatikoita, kaappi tai uuni
Nurkkakaappia ei voi silloin avata samaan aikaan kuin sen vieressä olevia kaappeja.
4. Pesualtaan molemmille puolille ei jätetä tilaa
Puhtaat astiat pitää pystyä laskemaan jonnekin ilman, että ne sekoittuvat likaisiin astioihin.
5. Hellan molemmille puolille ei jätetä tilaa
Ihanteellisessa tilanteessa hellan molemmilla puolilla on noin 50 senttiä ylimääräistä tilaa.
6. Tiskialtaan ja hellan väliin ei jätetä työtilaa
Altaan ja hellan välissä tilaa tarvitaan kaikkein eniten. Tilaa kannattaa jättää mahdollisuuksien mukaan jopa 80 senttiä.
