12-vuotias kuoli verenmyrkytykseen vain päiviä diagnoosin jälkeen – murtunut perhe varoittaa nyt muita

12-vuotias Dylan kuoli sepsikseen vain kolme päivää diagnoosin saamisen jälkeen.

Sarah Day haluaa varoittaa muita vanhempia poikansa kohtalosta. Dayn 12-vuotias poika, Dylan, kuoli sepsikseen vain kolme päivää diagnoosin saamisen jälkeen.

Dylan menehtyi nopeasti

Dylan vietiin lääkäriin huonon olon, pää- ja kurkkukivun vuoksi. Jo tuntien kuluttua hänen vointinsa kuitenkin huononi dramaattisesti. Sepsiksen eli verenmyrkytyksen syntymiseen vaikutti pojan sairastama influenssa B.

Menehtyneen pojan äiti haluaisi herätellä vanhempia sepsiksen oireisiin ja kannustaa heitä kysymään lääkäriltä kysymystä "voisiko se olla sepsis". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

  • Verenmyrkytys voi olla itsenäinen infektio tai merkki elimen bakteeri-infektiosta.
  • Itsenäisen infektion tavallisin oire on korkea, horkalla nouseva kuume. Oireena myös nopeasti huononeva yleiskunto.
  • Sepsis vaatii aina antibioottihoidon nopean aloittamisen, koska jo tuntien viive huonontaa eloonjäämisen mahdollisuutta.

Lähde: Terveyskirjasto.fi

Dayn, 36, mukaan Dylan menehtyi nopeasti.

– Tunsimme olomme epätoivoisiksi ja avuttomiksi. Emme voineet muuta kuin suukotella häntä ja pidellä häntä. Se oli kammottavaa, se tapahtui niin nopeasti. Olemme edelleen shokissa tapahtuneen vuoksi. Haluamme vain jakaa muille sen, mitä tapahtui, Day  sanoo.

Nyt Day haluaisi herätellä vanhempia sepsiksen oireisiin ja kannustaa heitä kysymään lääkäriltä kysymystä "voisiko se olla sepsis".

***

Miten suojautua influenssalta? 13:00

Lue myös:

    Uusimmat