12 tärkeää lausetta – muista sanoa nämä rakkaimmallesi

Parisuhteessa ongelmia tulee usein sen takia, että ei olla aivan varmoja toisen tunteista. 12 tärkeää lausetta luovat suhteeseen turvallisuudentunteen, joten muista sanoa ne kumppanillesi joka päivä.

Asioista puhuminen ja toisen ymmärtäminen ovat kaksi tärkeintä asiaa parisuhteen hyvinvoinnin kannalta. Nämä 12 lausetta kannattaa kertoa rakkaimmalleen aina arjen keskellä, jotta suhde voi paremmin.

1. ”Haluan tehdä elämästäsi helpompaa”

Parisuhteessa on tärkeää tukea toista ja tämä onnistuu muun muassa auttamalla heitä saavuttamaan haaveensa ja toiveensa. On ihana kuulla kumppaninsa suusta, että voinko auttaa tai haluan auttaa sinua kaikin mahdollisin keinoin. Kumppanin elämää voi helpottaa jo pienilläkin teoilla, kuten esimerkiksi tekemällä ruoan valmiiksi tai laittamalla tiskit koneeseen.

2. ”Haluan käydä kanssasi treffeillä”

Edelleen tulee käydä treffeillä, vaikka parisuhde olisi miten vakiintunut. Voitte järjestää yhdessä sopivan deittipäivän tai sitten voit viedä kumppanisi esimerkiksi viikonloppuna yllättäen treffeille. Kerro kumppanillesi, että haluat edelleen käydä hänen kanssaan treffeillä ja tutustua häneen erilaisten kokemusten kautta. Käykää esimerkiksi keilaamassa, seinäkiipeilemässä tai sitten laittakaa kotona puhelimet kiinni ja pelatkaa hauskoja lautapelejä.

3. ”Minusta ihanaa, kun olet rinnallani”

Pitkän parisuhteen aikana saatetaan toinen ottaa itsestäänselvyytenä ja se aiheuttaa aina hankaluuksia. Kerro rakkaimmallesi, että sinusta on ihanaa viettää hänen kanssaan aikaa tai, että nautit siitä, että saat herätä hänen viereltään.

4. ”Kerro minulle päivästäsi”

On äärimmäisen tärkeää kysyä kumppaniltaan joka päivä heidän päivästään ja todella kuunnella mitä hänellä on sanottavana. Jotkut työasiat saattavat painaan kumppanin mieltä niin paljon, että on hyvä antaa hänelle mahdollisuus avautua niistä.

5. Kerro kumppanillesi hänen parhaimmista puolistaan

Yleensä parisuhteessa ollaan sen takia, että nautitaan toisen seurasta ja he tuovat elämääsi jotain, mitä kukaan muu ei tuo. Kumppanilleen kannattaa ehdottomasti kertoa kaikki nämä ihanat asiat, joita rakas elämääsi tuo. Kerro hänelle esimerkiksi juuri ennen nukkumaanmenoa, mitkä ovat hänen kolme parasta puoltaan.

6. ”Haluan tukea sinua ja päätöksiäsi”

Parisuhteen aikana on hyvä edelleen jatkaa kasvua ja tehdä sellaisia asioita, jotka tuottavat iloa. Parisuhteen hyvinvoinnin kannalta onkin todellä tärkeää tukea toisen päätöksiä.

7. ”Olet hurmaava”

Kehu kumppanisi ulkonäköä ja parhaimpia piirteitään ja piristät takuulla hänen päiväänsä. Kun kumppani on tyytyväinen ulkonäköönsä, voi sen huomata myös hänen käytöksessään ja eleissään positiivisesti.

8. Kerro, että pidät hänen valinnoistaan

Pitkän parisuhteen aikana omaa kumppaniaan ei välttämättä huomioi tarpeeksi. Milloin viimeksi esimerkiksi kehuin hänen uutta paitaansa tai kampausta? Ota asiaksesi katsoa kumppaniasi todella tarkkaan ja huomioi hyvät muutokset. ”Minusta on hienoa, että jaksoit käydä salilla ennen töihin menoa” tai ”uusi kampauksesi näyttää upealta.”

9. “Olet minulle se kaikkein tärkein”

Kumppanista saattaa tulla hieman itsestäänselvyys, vaikka näin ei saisi missään tapauksessa käydä. Kukaan ei nimittäin jaksa ikuisesti olla sellaisessa parisuhteessa, jos tuntee olonsa turhaksi. Kerro siis rakkaimmallesi, että hän on elämäsi tärkein ihminen.

10. “Arvostan sinua”

Kerro rakkaimmallesi, että sinusta on ihanaa, että he ovat juuri sinun kumppanisi. ”Olen maailman onnellisin ihminen, koska saan viettää kanssasi loppuelämäni.”

11. ”Olen pahoillani”

Parisuhde ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Keskustelkaa asioista, jotka eivät ole menneet aivan mallikkaasti ja muista pyytää anteeksi aina tarpeen mukaan.

12. ”Rakastan sinua”

”Minä rakastan sinua” on sellainen lause, joka tulisi kertoa kumppanilleen mahdollisimman usein.

Lähde: Your Tango

Lue myös:

    Uusimmat