12 kuukauden euribor hyväilee jo symbolisesti tärkeää rajaa – laskusta huolimatta korkokulut nousevat yhä

Asuntolainojen yleinen viitekorko 12 kuukauden euribor on jo erittäin lähellä painua alle neljän prosentin rajan. Korko on tänään 4,004 prosenttia, eli raja on neljän prosentin tuhannesosan päässä.

12 kuukauden euribor-korko on ollut yhtäjaksoisessa laskussa koko viikon ajan. Viikon alussa maanantaina korko oli 4,078. Lisäksi maanantaina 12 kuukauden euribor laski ensimmäistä kertaa alle lyhyemmän 6 kuukauden euriborin, mikä kertoo korkojen laskuodotuksista.

Korkeista asuntolainojen koroista kärsiville saattaa siis olla luvassa helpotusta tulevaisuudessa. Käytännössä asuntovelkaisten korkokulut tosin nousevat edelleen, sillä jos 12 kuukauden tarkistuspäivä on esimerkiksi tänään, korko nousee vuoden takaisesta 2,7 prosentista noin 4 prosenttiin.

Euroopan keskuspankki EKP ilmoitti runsas viikko sitten keskeyttävänsä ohjauskorkojen nostot, jotka vaikuttavat euribor-korkoihin. EKP on pyrkinyt koronnostoilla painamaan alas korkeaa kuluttajahintojen nousua eli inflaatiota. EKP:n neuvosto katsoi, että inflaatio euroalueella on nyt hidastunut merkittävästi.

Lue myös:

    Uusimmat