12.5. Salvialla maustettua kuhaa ja parsa-perunapaistosta

Salvialla maustettua kuhaa

  • 4 suomustettua kuhafileetä
  • 1 nippu/ruukku tuoretta salviaa
  • 1 sitruuna
  • 50 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Mausta kuhafileet lihapuolelta suolalla ja valkopippurilla. Aseta fileet pellille leivinpaperin päälle. Ruskista voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnettua salviaa ja 1 sitruunan mehu. Lusikoi kuhafileiden päälle. Paista kala fileitä 200 asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia.

Parsa-perunapaistos

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 6 perunaa
  • kevätsipulia
  • nokare voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuori parsat huolellisesti. Pilko ne noin 3 cm pitkiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna kevätsipuli. Keitä perunaviipaleet ja parsat kypsiksi (noin 5 minuuttia). Sulata kuumalla pannulla nokare voita tai tilkka oliiviöljyä ja lisää kypsät perunat sekä parsat mukaan. Pyöräytä pari kertaa ja lisää kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sitruuna-kermaviilikastike

  • 1prk kermaviiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puolikas sitruuna
  • pari tippaa tabascoa
  • suolaa ja valkopippuria

Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu kermaviilin joukkoon. Hienonna mukaan myös valkosipulinkynsi. Mausta kastike tabascolla, suolalla ja valkopippurilla. Anna kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat