12.4 Kahvimarinoitu lampaanpaisti ja kahvikastike

Kahvimarinoitu lampaanpaisti

  • n.3 kg lampaanpaisti
  • 10 valkosipulin kynttä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Tee terävän veitsen kärjellä paistiin pieni viiltoja ja laita niihin puolikkaita valkosipulin kynsiä. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria sekä hienonnettua rosmariinia. Nosta paisti uunipannuun tai ?vuokaan. Sekoita kahvi ja oliivi öljy ja valele paisti seoksella. Kaada loput kahvista uunipannuun. Paista lammasta 130 asteisessa uunissa noin 3,5 tuntia tai kunnes paistolämpömittari näyttää 65 astetta. Valele paistia vuokaan kertyvällä liemellä paiston aikana. Jos lientä ei ole tarpeeksi, lisää pannuun hieman kahvia. Nosta paisti pois uunista ja siivilöi liemi.

Kahvipippurikastike

  • 1 sipuli
  • 1 rkl erilaisia pippureita (valko-, viher-, musta-, rosepippureita)
  • 1 tl suolaa
  • 1 kpl valkosipulin kynsi murskattuna
  • 1 rkl öljyä
  • 0,5 dl vahvaa kahvia
  • 6 dl paistolientä
  • 3 rkl voita

Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia öljyssä kasarissa ja laita sivuun. Paahda pippureita paistinpannulla ja lisää ne sipuleiden joukkoon. Lisää liemi ja kahvi. Keitä, kunnes liemestä on puolet jäljellä. Siivilöi ja vatkaa kastikkeeseen voi. Tarkista maku.

Reseptit: Lari Järnefelt ja Teresa

Lue myös:

    Uusimmat