Mausteinen broileripata
- 6 kpl broilerin koipireisipaloja
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- 3 kiinteä maltoista perunaa
- 1-1,5 l kanalientä
- 1 dl hillosipuleita
- 50 g kuivattuja luumuja
- 50 g kuivattuja viikunoita
- 1 kanelitanko
- 4 neilikkaa
- 2 tl kuminaa
- suolaa
- mustapippuria
- tilkka ruokaöljyä
Hiero koipireisien pintaan tilkka öljyä ja suolaa sekä pippuria. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja paista koipien nahka rapeaksi. Nosta ne uunivuokaan tai -pataan ja lisää mukaan paloitellut kasvikset, hillosipulit, kuivatut hedelmät sekä kaikki mausteet. Kaada päälle kanalientä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä 200 asteisessa uunissa tunnin verran.
Sekahedelmäkiisseli
- 350 g kuivattuja sekahedelmiä
- 100 g rusinoita
- 1,5 l vettä
- 2 dl sokeria
- 0,5 dl perunajauhoja
- 1 kanelitanko
- 3 tähtianista
Kaada kylmä vesi kattilaan ja lisää joukkoon hedelmät, sokeri, kanelitanko sekä tähtianikset. Keitä kiisseliä miedolla lämmöllä n. 20 min ajan ja lisää kylmään vesitilkkaan sekoitettu perunajauho ohuena nauhana kattilaan. Sekoita hyvin ja anna kiehua vielä muutama minuutti sekoittamatta. Jäähdytä ja tarjoile kermavaahdon kera.
Reseptit: Alex Nurmi