Mainos

12.12. Lahjaideoita kotikokeille

Ruuanlaittoa harrastavalle on tänäkin vuonna tarjolla paljon erilaisia lahjoja. Joulukalenterin kokki, Henri Alén poimi suosituslistalle seuraavat:

 • Keittokirjat. Aina hyvä lahja. Tänäkin vuonna on ilmestynty useita hyviä kirjoja, joista voisi mainita mm. Antti Vahteran ja Visa Nurmen uusimman kirjan Skandimania (WSOY), sekä Miika Pölkin ja Heikki Valkaman japanilaiseen keittiöön perhdyttävän kirjan Umami (Teos).
 • Kunnon veitset kuuluvat jokaisen ruuanlaittajan keittiöön. Victorinoxilta löytyy laadukkaita veitsiä. Veitsiä kannattaa olla muutama erilainen: pieni vihannesveitsi, kokkiveitsi ja fileointiveitsi. Näillä pärjää jo aika pitkälle. Myös japanilaistyylinen kokkiveitsi, jonka terässä on pienet syvennykset on etenkin paljon ruokaa laittavalla kätevä työväline.
 • Veitsenteroitin kuuluu tietysti veitsen kaveriksi. Sillä tylsällä veitsellä ei kukaan tee mitään. Sillä ei kannata heittää edes sitä kuuluissa vesilintua. Veitsenteroittimelle on muutama hyvä vaihtoehto. Perinteinen timanttipuikko on kertainvestointina kalliihko, mutta pienellä harjoituksella sitä oppii käytämään ja siitä saa ikuisen ja uskollisen kumppanin. Kunnollisia teroituspuikkoja saa keittiötarvikeliikkeistä (Chez Marius). Nexetillä on uudenmallinen pöydällä seisova teroituslaite, jolla veitsenteroitus onnistuu vähän tumpelommaltakin.
 • Silikonituotteet ovat erilaisissa muodoissaan vallanneet myös keittiön. Kätevimmästä päästä ovat erilaiset leivontavuuat, uusimpana silikoninen irtopohjavuoka, jossa vuuan pohjaosa on keraamista levyä. Myös silikoniset kannet ovat käteviä, sillä ne tarttuvat astian päälle ja pitävät mm tuoksut tiiviisti astiassa (Nexet).
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.