12.12.2003 Jouluinen täytekakku

4 munaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta

n. 1 1/2 dl omena- tai appelsiiniamehua

n. 3 dl omenasosetta
1/2 tl kanelia
2-3 dl puolukoita tai vadelmia

3-4 dl kuohukermaa
1 prk ( 200 g ) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl hunajaista siirappia tai hunajaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl inkivääriä

karambola- tai kiivihedelmiä
punaisia kirsikoita
hopeakuulia tai mantelirouhetta

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja fariinisokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Levitä taikina voideltuun tasapohjaiseen pyöreään vuokaan ( vuoan halk. 22-24 cm ).
4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alarititilätasolla 30-35 minuuttia.
5. Vatkaa ensin kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuuston joukkoon hunajasiirappi tai juokseva hunaja, sokeri, vaniljasokeri ja inkivääri. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen, älä enää vatkaa.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Nosta pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta omenamehulla.
7. Levitä puolet kanelilla maustetusta omenasoseesta levylle ja levitä päälle tuorejuusto-kermakuorrutusta. Ripottele päälle jäiset puolukat.
8. Tee toinen kerros samalla tavalla ja nosta kolmas kakkulevy pinnalle ja kostuta se.
9. Levitä pinnalle ja reunoille kuorrutusta. Anna kakun maustua kylmässä ennen tarjoilua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
10. Koristele pinta ennen tarjoilua karambolaviipaleilla, kirsikoilla ja hopeakuulilla. Tarjoa kakku mahdollisimman kylmänä

Vinkit:

* Jos kotona ei ole piparkakkumaustetta käytä silloin 1 tl kanelia, 1/2 tl inkivääriä ja 1/2 tl neilikkaa.
* Voit valmistaa samalla ohjeella myös tavallisen täytekakkupohjan kun vaihdat fariinisokerin tavalliseksi sokeriksi ja jätät mausteet pois.
* Voit vaihtaa tuorejuuston rahkaan.
* Jos hunaja on kiteytynyt lämmitä sitä 5-10 sekuntia mikrossa niin saat siitä juoksevaa.


Lue myös:

    Uusimmat