Marco Bjurströmin jouluherkkua ovat laatikot ja erityisesti imelletty perunalaatikko ja bataattilaatikko, jota hän tarjoaa kalkkunan kanssa.
Marcon bataattilaatikko
n. 1/2 kg perunalohkoja
n. 1/2 kg bataattilohkoja
vettä keittämiseen
n. 1/2 l maitoa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/2 tl mustapippuria
n.1 tl suolaa
ripaus chiliä
ripaus cayennepippuria
ripaus jalopenochiliä
1. Keitä lohkotut perunat ja bataatit yhdessä tai erikseen pehmeiksi vähässä vesimäärässä. Kaada vesi pois. Soseuta esim. muusinuijalla. Lisää maitoa (kiehautettuna) niin että saat sopivan sakean seoksen.
2. Mausta suolalla, kanelilla, kardemummalla ja tulisimmilla mausteilla oman makusi mukaan. Maistele välillä.
3. Kaada seos voideltuun tarpeeksi isoon vuokaan, koristele pinta lusikalla.
4. Kypsennä uunissa 175 asteessa 1-1 1/2 tuntia.
Energia: 0,35 MJ / 83 kcal
Prot. 3 g, hh 14 g, ra. 1 g
Chai-tee latte
5 dl vettä
6 neilikkaa
1 kanelitanko