Sinihomejuustofondyy
- 1,5 dl puolikuivaa viiniä esim. Kendermanns Organically Grown
- 400 g gorgonzola tai roquefort-sinihomejuustoa
- 1 tl maissisuurustetta (sekoitettuna loraukseen viiniä)
- dippailuun päärynää tai omenaa sekä leipätikkuja tai tuoretta leipää
Kuumenna viini kiehuvaksi fondyy padassa. Lisää joukkoon vähitellen juustoa ja lopuksi jauho-viiniseos. Sekoita kunnes seos on sileää. Nosta fondyy pöytään pienen kaasuliekin tai kynttilöiden päälle ja tarjoile lisäksi esim. päärynää tai omenaa ja leipätikkuja tai tuoretta leipää.
Leipätikut
- 7 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 tl kuivahiivaa
- 0,5 dl saksanpähkinöitä
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 2 dl vettä
- 2 rkl saksanpähkinäöljyä
Laita jauhot, kuivahiiva, suola ja saksanpähkinät monitoimikoneeseen. Koneen pyöriessä lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä hetki ja nosta taikina kulhoon lepäämään tunnin ajaksi. Vaivaa taikinaa hetki ja levitä se levyksi. Leikkaa noin 1 cm paksuisia suikaleita ja kieritä suikaleet spiraaleiksi. Nosta ne leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 15-18 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Reseptit: Sanna Miettunen