12.10. Kahvi-suklaajäädyke, kahvisiirappi sekä kuohuva kahvijuoma

Kahvi-suklaajäädyke

  • 0,5 dl sokeria
  • 3-4 munankeltuaista
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 2 dl kermaa
  • 1,5 dl ranskankermaa
  • kahvilikööriä
  • 120 g tummaa suklaata

Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja lisää vaniljatangon sisällys. Sekoita keltuaisvaahto suklaan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää ranskankerma. Sekoita kermavaahto varovasti suklaavaahtoon. Lisää tilkka kahvilikööriä. Kaada massa vuokaan/iin ja jäädytä pakastimessa yön yli.

Kahvisiirappi

  • 1 dl vahvaa hyvää kahvia
  • 1 dl sokeria

Mittaa aineet kattilaan ja anna seoksen kiehua hiljalleen kunnes se on siirappimaista. Voit maustaa siirapin esimerkiksi vaniljalla, kanelilla tai kardemummalla.

Kuohuva kahvijuoma

  • 2 cl jäähdytettyä tummapaahteista kahvia
  • puolikuivaa kuohuviiniä

Mittaa kahvi kuohuviinilasiin ja täytä lasi puolikuivalla kuohuviinillä.

Reseptit: Lari Järnefelt ja Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja