111-vuotias Maria sai koronarokotteensa Yhdysvalloissa: Aikoo elää yhtä vanhaksi kuin Metusalem – kertoo nyt pitkän ikänsä salaisuuden

111-vuotias Maria sai koronarokotteen: aikoo elää yhtä vanhaksi kuin Metusalem – kertoo nyt pitkän iän salaisuuden 2:42
CNN vieraili Marian luona tämän saatua toisen annoksen koronarokotetta.

Yhdysvalloissa nykyisin elelevä Maria on nyt yksi vanhimpia koronarokotettuja.

Tähän mennessä jo melkein 60 miljoonaa yhdysvaltalaista on saanut koronavirusrokotteen. Yksi heistä on 111-vuotias Maria Aulenbacher. Hän on yksi vanhimmista rokotteen saaneista koko maailmassa ja on tällä hetkellä oman osavaltionsa, Pohjois-Carolinan vanhin.

CNN vieraili jo varsin kunnioitettavan iän saavuttaneen Marian luona tämän saatua toisen annoksen koronarokotetta. Video vierailulta löytyy artikkelin yläpuolelta.

"Juon viiniä, juon olutta..."

Maria asuu tyttärensä ja tämän aviomiehen luona Blue Ridge Mountains -vuorijonon kupeessa Pohjois-Carolinassa. Kaksi lastenlasta ja lapsenlapsenlasta asuu lähistöllä.

Maria ei ole kuitenkaan kotoisin Yhdysvalloista, vaan on syntynyt Saksassa, missä hän asui elämänsä ensimmäiset sata vuotta.

Yllättäen Marian 100-vuotisvuonna hän muutti Atlantin toiselle puolelle. Rakkaus perhettä kohtaan, sekä rutiininomainen lukeminen ja päivänokoset ovat Marian mukaan hänen pitkän ikänsä kulmakiviä.

– Elän ihan tavallisesti. Juon viiniä, juon olutta ja syön mitä tahdon, Maria kertoo.

Maria aikoo elää Metusalemin ikäiseksi

Maria oli nuori tyttö ensimmäisen maailmansodan aikana ja selvisi Espanjan taudin aiheuttamasta pandemiasta. Elämään on mahtunut ylä- ja alamäkiä ja toisen maailmansodan aikaan 75 vuotta sitten Mariasta tuli leski.

Maria on hyvin onnellinen saatuaan rokotteen, sillä hänellä ei ole vielä aikomustakaan siirtyä haudan lepoon.

– Kuinka vanhaksi aion elää? Vanhaksi! Aivan kuin Metusalem! Maria veistelee.

Metusalem on Raamatussa mainittu henkilö, joka on Raamatun mukaan maailman vanhin ihminen, joka kuulemma eli 969-vuotiaaksi.

Yltä löytyy Marian ja hänen läheistensä haastattelu.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat