11-vuotias Lari Tammivuori nosti järvestä kranaatin – puolustusvoimat kiitteli esimerkillisestä toiminnasta

11-vuotias Lari Tammivuori nosti järvestä kranaatin – näin tapahtumaketju eteni 0:33
Näin kranaatti päätyi 11-vuotiaan Larin onkeen – katso video!

Lahden satamasta löytynyt käsikranaatti tarttui Lari Tammivuoren onkeen.

11-vuotiaan Lari Tammivuoren magneettikalastusreissu sai yllättävän käänteen, kun järvestä löytyi kranaatti. Tammivuori oli kalastamassa yhdessä serkkunsa Viljami Juutilaisen kanssa Lahden satamassa venelaiturilla.

– Olimme ehtineet heitellä magneettia ehkä puoli tuntia, ja sitten yhdellä heitolla kranaatti vain tarttui magneettiin.

Tammivuoren serkku oli juuri samalla hetkellä puhelimessa äitinsä kanssa. Tarinaa saaliista luultiin puhelun toisessa päässä aluksi poikien suunnittelemaksi jekuksi.

– Sieltä on tullut monenlaista saalista, kun pojat ovat magneettikalastusta harrastaneet. Siinä vaiheessa, kun pojat laittoivat käsikranaatista kuvan, ymmärsimme heti, mistä oli kyse, Lari Tammivuoren äiti Mirella Tammivuori kertoo.

”Voisiko tämä räjähtää?”

Lari Tammivuori kertoo pohtineensa satamassa, voisiko vedestä noussut esine olla oikea kranaatti. Yllättävä saalis herätti hetkellisesti myös pelon tunteita.

– Eka olin silleen, että voiko se olla aito. Sitten mietin, voisiko tämä räjähtää.

Tammivuori ja hänen serkkunsa ottivat nopeasti etäisyyttä saaliiseen. Pian paikalle saapuivat poikien äidit ja lopulta poliisi.

Pojat halusivat kuitenki jäädä satamaan seuraamaan myös puolustusvoimien saapumista. Se kannatti, sillä esimerkillisestä toiminnasta sateli palautetta.

– He sanoivat, että juuri näin pitää toimia tällaisessa tilanteessa.

Uusi harrastus saa jatkoa

Magneettikalastus on Lari Tammivuorelle vielä melko tuore harrastus. Onki ostettiin vasta viikko sitten, mutta uusia kalastusreissuja on jo suunnitteilla.

– Kuuntelin vierestä, että heti huomenna pitäisi päästä jatkamaan tätä hommaa. Luulen, että ainakin tämän kesän innostus magneettikalastukseen säilyy, Mirella Tammivuori arvioi.

Tammivuorten perheessä päivän tapahtumia on kertailtu useaan otteeseen. Mirella Tammivuoren mukaan erityistilanteissa toimimisesta on ollut puhetta 11-vuotiaan kanssa aiemminkin. Sekä Larin että ammattilaisten toiminta saa äidiltä kiitosta.

– Tämänkaltaisia tilanteita ei tietenkään olla osattu ennakoida. Mutta yleisesti ollaan paljonkin puhuttu siitä, että jos jotain erikoista tapahtuu, niin heti yhteys meihin vanhempiin tai hälytyskeskukseen suoraan.

– Olemme jutelleet yhdessä, kuinka hyvin pojat toimivat tässä tilanteessa. Noin pitääkin toimia, jos tulee tuollainen erikoinen juttu eteen.

Lue myös:

    Uusimmat