Mainos

11 ammattilaisten hiusvärisalaisuutta

Haluatko värjätä hiuksiasi? Hyödynnä ammattilaisten vinkit ja loihdi itsellesi upea hiusväri.

1: Oikean hiusvärin löytäminen ei ole tiedettä

Se on itse asiassa aivan yksinkertaista: pysyttele väreissä, jotka täydentävät ihosi väriä, arvioi sopiiko sinulle parhaiten koko värjäys vai raidat.

2: Valitse oikea vaalean vivahde

Jotkut naiset näyttävät hyvältä värissä kuin värissä (kuten vaikka Satu Ruotsalainen), mutta useimmat eivät. Muutamia perussääntöjä vaalennuksiin:

- Kalpea, aavistuksen kellertävä ihonväri? Syvän kullan vivahteet eivät ole usein sinua varten.
- Punertava iho? Vältä punertavan vaaleita sävyjä.
- Teetkö värikäsittelyn itse? On parasta ettet vaalenna enempää kuin pari astetta nykyisestä värisävystäsi.

3: Oikea tapa siirtyä ruskeaan (tai pysyä siinä)

Tässä muutama vinkki sävyn tummentamiseen.

- Jos olet kalpeaihoinen, ole varovainen hyvin tummien sävyjen kanssa, saatat näyttää aavemaiselta ja ikäistäsi vanhemmalta. Kuten vaalennuksessa, on tässäkin parasta aloittaa muutos vain muutamalla asteella omasta väristäsi.
- Älä aluksi värjää hiuksiasi enempää kuin pari astetta tummemmiksi. Kun aloitat kevytvärillä, voit nopeammin säätää sävyä oikeaan suuntaan.

4: Kokovärjäys vai raitoja, siinä kysymys

Usein lyhyissä hiuksissa kokovärjäys näyttää paremmalta kuin raidat. Jos hiuksesi ovat keskipitkät tai pitkät, raidat erityisesti kasvojen ympärillä voivat olla erittäin pukevia. Mahdollisimman luonnollisen näköisiin raitoihin voit pyytää kampaajaltasi jopa viittä eri tummuus/vaaleusastetta. Kotonakin voit halutessasi toteuttaa useamman värisiä korostuksia.

Muista että hiusten kokovärjäyksessä juurikasvun värjäys tehdään 4 - 8 viikon välein, kun taas raidat kestävät kahdesta kolmeen kuukautta.

5: Erityyppiset raidat

Markkinoilla on raita-aineita, joiden avulla voit itse raidoittaa värjäämättömiä ja/tai värjättyjä hiuksiasi. Raidat ovat oiva keino myös silloin, jos olet vahingossa valinnut liian tumman hiusvärin tai haluat elävöittää värisävyäsi. Raidat tuovat valoa hiuksillesi. Raitojen määrää ja paksuutta voit säädellä oman mielesi mukaan.

6: Mistä voi tietää, tuleeko sinusta upea blondi?

Nyrkkisääntö: ihmisillä, joilla oli lapsena vaaleat hiukset, on oikea ihonväri vaaleille hiuksille myös aikuisena.

7: Miten peittää harmaat?

Harmaiden hiusten pigmentointi (värjäys) saattaa joskus olla haastavampaa kuin ihan normaalin hiuksen värjääminen. Harmaan hiuksen rakenne on yleensä kova ja hiuksen pinta lasimainen, jolloin hiussuomuja on vaikea saada auki. Tällöin väriä ei välttämättä saada kulkeutumaan hiukseen ihan normaaleilla värjäysmenetelmillä. Harmaa hius on myös kuiva koska veden ja proteiinin osuus hiuksessa vähenee, ihan niinkin iholla. Katso myös Usein kysyttyä sivulta kohtaa VÄRI EI TARTU.

8. Aloittelija värjäyksessä? Aloita kevyemmällä hiusvärillä

Kevytvärit huuhtoutuvat pois noin 6 - 8 viikossa, kun taas kestovärit kasvavat ulos. Garnier HerbaShine on uudentyyppinen hiusväri, joka säilyy hiuksissa jopa 28 pesun ajan. Se voi myös vaalentaa hiuksia asteen verran, vaikkei sisälläkään ammoniakkia. Lisäksi se ei jätä näkyvää tyvikasvua.

9: Hoitoaineet

Kun sijoitat rahaa hiusväriin, sinun kannattaa turvata sijoituksesi oikealla hoidolla. Suojaat hiuksiasi ja väriäsi käyttämällä värjätyille hiuksille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta. Garnier Fructis Color Resist on erityisesti värjätyille hiuksille tarkoitettu väriä korostava hoitosarja. Garnier -hiusväreissä kuuluu tuotteeseen aina myös laadukas, juuri oikea värityyppiin sopiva hoitoaine.

10: Hiusjuuren pelastus

Kestoväri ei lähde pois hiuksista, mutta viimeistään 6 - 8 viikon kuluttua värjäyksestä alkaa tyvikasvu näkyä selkeästi. Hius kasvaa keskimäärin 1 cm kuukaudessa. Useimmille paras uudelleenvärjäystahti on noin kerran kuussa; juurikasvun lisäksi värikäsittely tuo uutta kirkkautta koko hiuksiin. Jos olet käyttänyt kevytväriä, joka on lähellä omien hiustesi sävyä, juurikasvun ei pitäisi näkyä lainkaan.

11: Muutamia vinkkejä hiusten kotivärjäykseen

Sivele vaseliinia tai perusvoidetta suojaamaan hiusrajaa ennen kuin levität hiusvärin. Tämä on hyvä tehdä varsinkin, jos ihosi on kuiva. Poista vaseliini värjäyksen jälkeen hieromalla iholle hieman puhdistusainetta ja pyyhi se välittömästi pois vanutupolla. Käytä aina pakkauksesta löytyviä suojakäsineitä. Kannattaa käyttää esimerkiksi vanhaa, tumma pyyheliinaa hartioiden suojana. Jos väriä joutuu silmiin, huuhtele ne runsaalla vedellä. Jos ihosi kaikesta huolimatta on värjäytynyt, hankaa kohtaa alkoholipitoiseen kasvoveteen kostutetulla vanutupolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.