11.3.2004 Pinaattikeittoa ja valkosipulipatonkia

Pinaattikeitto (4 annosta)

1 pussi (200 g) pakastepinaattia
1 pieni purjo
3 kpl perunaa
1 sipuli
6-8 dl vettä
1/2 tl chilijauhetta
2 dl ruokakermaa
öljyä
suolaa ja pippuria

Leikkaa purjo, sipuli ja perunat pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää vesi. Keitä n. 20 minuuttia ja soseuta. Mausta chilillä sekä suolalla ja pippurilla. Lisää myös pinaatti ja 2 dl ruokakermaa. Kiehauta ja tarkista maku.

Valkosipulipatonki (4 kpl)

4 dl vettä
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 tl sokeria
50-100 g voita
2-3 valkosipulin kynttä
9 dl jauhoja

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää sokeri ja suola. Sulata voi kattilassa ja lisää voihin kuoritut valkosipulin kynnet. Hauduta niitä voissa miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta ja lisää hieman jäähtyneenä taikinakulhoon. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota ja vaivaa jälleen. Jaa taikina neljään osaan. Kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, kierrä rullalle ja kohota liinan alla 20 min. Leikkaa patonkien pintaan veitsellä viillot ja paista 225 asteessa kauniin kullanruskeiksi (n. 15 min.).

Reseptit: Sami Salonen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat