Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

11.3.2004 Pinaattikeittoa ja valkosipulipatonkia

Julkaistu 11.03.2004 12:24

Pinaattikeitto (4 annosta)

Pinaattikeittoa ja valkosipulipatonkia

Pinaattikeittoa ja valkosipulipatonkiaCopyright MTV Oy 2004

1 pussi (200 g) pakastepinaattia
1 pieni purjo
3 kpl perunaa
1 sipuli
6-8 dl vettä
1/2 tl chilijauhetta
2 dl ruokakermaa
öljyä
suolaa ja pippuria

Leikkaa purjo, sipuli ja perunat pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää vesi. Keitä n. 20 minuuttia ja soseuta. Mausta chilillä sekä suolalla ja pippurilla. Lisää myös pinaatti ja 2 dl ruokakermaa. Kiehauta ja tarkista maku.

Valkosipulipatonki (4 kpl)

4 dl vettä
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 tl sokeria
50-100 g voita
2-3 valkosipulin kynttä
9 dl jauhoja

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää sokeri ja suola. Sulata voi kattilassa ja lisää voihin kuoritut valkosipulin kynnet. Hauduta niitä voissa miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta ja lisää hieman jäähtyneenä taikinakulhoon. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota ja vaivaa jälleen. Jaa taikina neljään osaan. Kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, kierrä rullalle ja kohota liinan alla 20 min. Leikkaa patonkien pintaan veitsellä viillot ja paista 225 asteessa kauniin kullanruskeiksi (n. 15 min.).

Reseptit: Sami Salonen/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä"Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopatTällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:45
    Sauna

    Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä

  • 12:27
    Elektroniikka

    "Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • 08:56
    Lifestyle

    Työnantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat

  • 06:46
    Näkö

    Tällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"