Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

11.3.2004 Pinaattikeittoa ja valkosipulipatonkia

Julkaistu 11.03.2004 12:24

Pinaattikeitto (4 annosta)

Pinaattikeittoa ja valkosipulipatonkiaPinaattikeittoa ja valkosipulipatonkiaCopyright MTV Oy 2004

1 pussi (200 g) pakastepinaattia
1 pieni purjo
3 kpl perunaa
1 sipuli
6-8 dl vettä
1/2 tl chilijauhetta
2 dl ruokakermaa
öljyä
suolaa ja pippuria

Leikkaa purjo, sipuli ja perunat pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää vesi. Keitä n. 20 minuuttia ja soseuta. Mausta chilillä sekä suolalla ja pippurilla. Lisää myös pinaatti ja 2 dl ruokakermaa. Kiehauta ja tarkista maku.

Valkosipulipatonki (4 kpl)

4 dl vettä
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 tl sokeria
50-100 g voita
2-3 valkosipulin kynttä
9 dl jauhoja

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää sokeri ja suola. Sulata voi kattilassa ja lisää voihin kuoritut valkosipulin kynnet. Hauduta niitä voissa miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta ja lisää hieman jäähtyneenä taikinakulhoon. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota ja vaivaa jälleen. Jaa taikina neljään osaan. Kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, kierrä rullalle ja kohota liinan alla 20 min. Leikkaa patonkien pintaan veitsellä viillot ja paista 225 asteessa kauniin kullanruskeiksi (n. 15 min.).

Reseptit: Sami Salonen/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitusKolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • 06:31
    Nettiporno

    Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"