11.11. Jättikatkarapuvartaat ja mausteriisi

Jättikatkarapuvartaat

  • 400 g jättiravunpyrstöjä
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • seesamöljyä ja/ tai rypsiöljyä
  • 1 lime
  • suolaa
  • valkopippuria

Pujota kuoritut jättikatkaravunpyrstöt liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen tomaattien kanssa.

Kuumenna paistinpannussa 2 tl seesamöljyä ja hieman rypsiöljyä.

Pariloi vartaita noin 1-2 minuuttia per puoli. Mausta limemehulla ja suolalla sekä pippurilla.

Mausteinen riisipaistos

  • 4 dl kypsää pitkäjyväistä riisiä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2tl raastettua inkivääriä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 2 rkl worchestershire-kastiketta
  • nippu tuoretta korianteria
  • rypsiöljyä
  • ripaus suolaa

Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen kurkuma, chilijauhe, inkivääri ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota hetki.

Lisää pannulle kypsä riisi ja anna paistua hetki. Mausta lopuksi worchestershire-kastikkeella ja hienonnetulla korianterilla. Lisää suolaa oman maun mukaan.

Reseptit: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat