Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

11.11. Jättikatkarapuvartaat ja mausteriisi

Ruokala 11.11.2005
Ruokala 11.11.2005MTV
Julkaistu 11.11.2005 00:00(Päivitetty 11.11.2005 13:30)

Jättikatkarapuvartaat

  • 400 g jättiravunpyrstöjä
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • seesamöljyä ja/ tai rypsiöljyä
  • 1 lime
  • suolaa
  • valkopippuria

Pujota kuoritut jättikatkaravunpyrstöt liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen tomaattien kanssa.

Kuumenna paistinpannussa 2 tl seesamöljyä ja hieman rypsiöljyä.

Pariloi vartaita noin 1-2 minuuttia per puoli. Mausta limemehulla ja suolalla sekä pippurilla.

Mausteinen riisipaistos

  • 4 dl kypsää pitkäjyväistä riisiä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2tl raastettua inkivääriä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 2 rkl worchestershire-kastiketta
  • nippu tuoretta korianteria
  • rypsiöljyä
  • ripaus suolaa

Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen kurkuma, chilijauhe, inkivääri ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota hetki.

Lisää pannulle kypsä riisi ja anna paistua hetki. Mausta lopuksi worchestershire-kastikkeella ja hienonnetulla korianterilla. Lisää suolaa oman maun mukaan.

Reseptit: Henri Alén /Ruokala

Lisää aiheesta:

Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa SuomestakinKasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?Älä missään nimessä tee tätä virhettä, kun lähdet kotoaTyöelämää 30 vuotta tutkinut professori kertoo, miten huono työpaikka uuvuttaa työntekijänKauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyiVihdoin uutta toivoa erityisesti lapsilla esiintyvän syövän hoitoon – "Ei juurikaan edistystä sitten 70-luvun"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:22
    Ruoka

    Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa Suomestakin

  • 15:14
    Ruoka

    Kasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?

  • 13:29
    Kodinkoneet

    Älä missään nimessä tee tätä virhettä, kun lähdet kotoa

  • 11:25
    Uupumus

    Työelämää 30 vuotta tutkinut professori kertoo, miten huono työpaikka uuvuttaa työntekijän

  • 09:28
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyi