11.1. Lohi-kookoswokki ja kookoshedelmät

Lohi-kookoswokki

  • 600 g lohifileetä paloina tai suikaleina
  • 2 limen raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 iso punasipuli
  • 1 paprika
  • 0,5 kiinankaali
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 3 rkl sweet-chilikastiketta
  • suolaa
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • tarjoiluun riisinuudeleita

Raasta limehedelmistä kuoret. Purista mehu lohifileiden päälle. Suikaloi sipulit, paprika ja kiinankaali. Kuumenna wokissa öljyä ja lisää limen kuori ja raastettu inkivääri. Kuullota hetki. Lisää suikaloidut vihannekset ja wokkaa niitä hetki pannulla. Kaada joukkoon kookosmaito, suola ja sweet-chilikastike. Lisää lohipalat ja anna kiehahtaa nopeasti. Nosta wokki levyltä. Lohi kypsyy todella nopeasti ja hajoaa herkästi, joten älä kypsytä sitä liikaa. Tarjoile riisinuudelien kanssa.

Kookoshedelmät

  • 3 banaania
  • 2 kiivihedelmää
  • 1 tuore mango
  • kuorrutus:
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl raastettua inkivääriä
  • tarjoiluun vaniljajäätelöä

Kuumenna uuni grillivastukselle 200 asteeseen. Siivuta banaani ja kiivihedelmä. Leikkaa mango kahtia ja kuutioi hedelmäliha. Nostele hedelmät pieniin uuninkestäviin vuokiin. Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja nostele lusikalla hedelmien päälle. Nosta uuniin noin 5 minuutiksi, että kuorrutus saa väriä. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat