104-vuotiaat kaksoset: Tämä on pitkän ikämme salaisuus!

Ranskalaiset Paulette ja Simone syntyivät vuonna 1912 ennenaikaisesti. Vaikka elämä ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, ovat sisarukset eläneet poikkeuksellisen pitkän elämän.

Kun kaksoset Paulette Olivier ja Simone Thiot syntyivät vuonna 1912 keskosina, lääkärit arvioivat heidän selvitymismahdollisuutensa heikoksi, Luxemburger Wort kertoo. 

Mutta 104 vuotta myöhemmin kaksoset elävät yhä. Naiset paljastavat pitkän ikänsä salaisuudeksi läheiset välinsä ja keskinäisen ystävyytensä. 

Virallista vahvistusta sille, ovatko Paulette ja Simone Ranskan vanhimmat kaksoset, ei ole, mutta se on todennäköistä.

Kaksoset syntyivät keskosina

Paulette ja Simone syntyivät Limerayn kylässä Keski-Ranskassa tammikuun 30. päivä vuonna 1912 ompelija Marie Lamolien ja hänen puuseppänä toimineen miehensä Josephin tyttäriksi.

Ensihetket maailmassa eivät lupailleet hyvää.

– Synnyimme ennenaikaisesti, kertoo Simone, joka selviää arkiaskareistaan vielä tänä päivänäkin ilman rollaattoria.

– Meidän piti syntyä maaliskuussa, mutta synnyimme tammikuussa. Meille annettiin vain hyvin pieni selviytymismahdollisuus. Minä en painanut edes kiloa, ja sinä panoit vain reilun kilon, hän sanoo siskolleen.

Paulette työskenteli elämässään 15 vuotta kampaajana Algeriassa, myöhemmin Pariisissa. Hänestä tuli leski 36-vuotiaana. Simonesta tuli ompelija äitinsä tapaan. Hän menetti miehensä ollessaan 64-vuotias. Kumpikaan siskoksista ei saanut omia lapsia. 

Elinvoimaa läheisyydestä

Kaksoset itse uskovat pitkän iän salaisuutensa piilevän lämpimissä väleissään.

– Olemme vielä elossa, sillä olemme aina pysyneet läheisinä. Mutta olemme myös riippumattomia, meillä on omat huoneet – mutta vain käytävän ylittämällä voimme nähdä ja jutella.  

Paulette ja Simone säälivätkin muita vanhuksia, jotka joutuvat olemaan yksin ja joita kukaan ei käy katsomassa.

Kaksoset viettävät aikansa seuraamalla ajankohtaisia asioita, lukemalla, katsomalla televisiota ja kuuntelemalla musiikkia. Simone myös kirjoittaa säännöllisesti runoja muistikirjaansa.

Vinkkejä pitkään ikään naiset antavat seuraavia: elä vaatimatonta elämää, älä käytä alkoholia ja urheile paljon.

– Me voimistelimme pitkään ja pyöräilimme paljon – lähes joka päivä, siskokset sanovat Luxemburger Wortille. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja