10-vuotias poika pahoinpideltiin koulussa – ei halunnut puolustautua kiusaajaansa vastaan, koska ”se ei ole jedien tapa”

0:50

10-vuotias poika vetosi jedeihin kertoessaan, miksei tapellut kiusaajaansa vastaan.

Kalifornialainen viidesluokkalainen joutui sairaalahoitoon, kun hän kieltäytyi taistelemasta kiusaajaansa vastaan koulussa.

"Se ei ole jedien tapa", 10-vuotias Aiden Vasquez selitti äidilleen syitä siihen, miksei halunnut tapella.

Jedit ovat tuttuja Tähtien sota -elokuvista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Hän sanoi tunteneensa sielussaan, ettei pitäisi lyödä sitä lasta takaisin", Vasquezin äiti, Lizette Casanova, kertoo Facebook-päivityksessään.

Ei ensimmäinen kerta

Casanovan mukaan kyseessä on jo kolmas perättäinen vuosi, kun hänen lastaan on kiusattu tämän koulussa. Kyseessä oli äidin mukaan nyt toinen kerta, kun kiusaaminen on yltynyt niin kovaksi pahoinpitelyksi, että poika on tarvinnut sairaalahoitoa.

– Viime vuonna hänen poskeensa tuli syvä haava. Häntä työnnettiin seinää päin ja hänen kasvonsa repeytyivät, äiti kertoi paikalliselle KMIR-uutiskanavalle.

Kiusaaja vei repun

Poika kertoi itse kanavalle, että tapahtuma sai alkunsa, kun kiusaaja otti hänen reppunsa. Aiden pyysi reppuaan takaisin ja meni kiusaajan luokse hakemaan omansa, kun sai yhtäkkiä iskun vasten kasvojaan. Kulmakarvojen kohdalle tuli haava ja Aidenin poski turposi. Vammat tarvitsivat useita tikkejä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Niille, jotka sanovat, (haluaisin sanoa) että minun pitäisi käskeä poikaani taistelemaan vastaan tai satuttamaan lasta, me emme ole sellaisia ihmisiä. Minun ei tarvitse tapella nyrkein todistaakseni asiaani", äiti sanoi Facebook-päivityksessään.

Äiti syyttää koulua siitä, ettei kiusaamisen estämiseksi ole tehty tarpeeksi.

"Oikea" jedi huomioi pojan rohkeuden

Casanovan somepäivitykset ovat herättäneet huomiota, ja moni onkin kehunut Aidenia siitä, ettei tämä vajonnut kiusaajan tasolle.

Kenties parhaimman huomionosoituksen Aiden sai kuitenkin kuuluisimmalta jediltä itseltään – Tähtien sota -elokuvien Luke Skywalkerilta eli näyttelijä Mark Hamillilta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Olen ällistynyt hänen viisaudestaan ja rohkeudestaan noin nuorella iällä. Saatan olla vain fiktionaalinen jedi, mutta tämä poika on aito asia. En ole varma, kuinka tavoittaa häntä, mutta toivon, että hän näkee tämän viestin ja tietää, kuinka paljon ihailen häntä", Hamill twiittasi.

Lähteet: KMIRNew York Post

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja