Äiti jakoi kammottavan kuvan koulukiusaamisen seurauksista: "Saattaa viedä vuosia ennen kuin hän pääsee tästä yli"

Coloradolaisäiti toivoo rehellisen kertomuksensa 11-vuotiaan poikansa kammottavasta tilanteesta avaavan ihmisten silmiä koulukiusaamiselle – ja suoranaiselle pahoinpitelylle.

Ashley Bibbonin autistinen poika on joutunut toistuvasti muiden oppilaiden pahoinpitelemäksi, ja poika on joutunut kerta toisensa jälkeen palaamaan koulusta kotiin kasvot täynnä naarmuja ja mustelmia. Ulkoisten naarmujen lisäksi kiusaamisen aiheuttamat sisäiset vammat ovat jotain, joiden aiheuttamaa kärsimystä eivät mitkään mittarit pysty kuvaamaan. 

– Minun poikani on uskomattoman älykäs, hauska ja ihmeellinen. Hänellä on myös varhaislapsuuden autismi, poikansa traagisista kokemuksista Facebookiin kirjoittanut äiti kertoo.

Bibbon mukaan hyvin harva pojan kanssa vuorovaikutuksessa oleva tunnistaa pojan autistiseksi, kiitos lukuisten terapiakäyntien ja kotona ahkerasti harjoiteltujen vuorovaikutustaitojen. Päiväkodista lähtien poika on opiskellut muiden oppilaiden tavoin tavallisessa luokassa, mutta alakoulun viimeisen luokan lähestyessä vanhemmat tekivät päätöksen yksilöllisen opetussuunnitelman käyttöönotosta. Koulun haastavuuden lisääntyminen ei kuitenkaan ole ollut vanhempien ainoa huoli.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tänä vuonna lapseni on joutunut toistuvasti kokemaan julmaa ja säälimätöntä kiusaamista. Olen ollut yhteydessä kouluun joka viikko häneen liittyvien tapahtumien ja muiden poikien vuoksi, Bibbon kertoo poikansa sietämättömästä tilanteesta.

Koulun tulisi olla turvallinen paikka aivan jokaiselle

Syksyn aikana poika on joutunut useampaan väkivaltaiseen tilanteeseen, ja erään lokakuisen välikohtauksen jälkeen vanhemmat joutuivat jopa viemään poikansa lääkärin vastaanotolle kasvoihin syntyneiden vammojen vuoksi. Äidin mukaan tämä ei kuitenkaan vielä saanut koulua puuttumaan asiaan. 

Joulukuun alussa valvontakameraan tallentui onneksi tapahtuma, jossa useampi oppilas oli hyökännyt pojan kimppuun aiheuttaen pojalle mustelmia ja hämmennystä. Liian monta välikohtausta ja pahoinpitelyä piti tapahtua, ennen kuin koulu heräsi ongelman vakavuuteen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Poikaani on häpäisty emotionaalisesti ja loukattu fyysisesti vuosien työn jälkeen, jonka ansiosta hän uskalsi tuoda itseään esiin ja luottaa muihin. Saattaa viedä vuosia ennen kuin hän pääsee tästä yli ja tuntee olonsa jälleen turvalliseksi koulussa, äiti kertoo.

Äiti toivoo tarinallaan tuovansa ilmi sen valitettavan tosiseikan, että monissa tapauksissa koulukiusaminen saa jatkua aivan liian kauan, ennen kuin siihen puututaan. Aivan jokainen lapsi, oli sitten erityslapsi tai ei, tarvitsee turvallisen oppimisympäristön. 

Lähde: Independent 

***

7:29

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja