10 vinkkiä: Vietä onnistunut kesä koiran kanssa

Koiratalutinbrändi flexi kokosi kymmenen vinkkiä koiranomistajille kesänviettoon yhdessä koiran kanssa. Vinkeillä niin koira kuin koiranomistajakin pääsevät nauttimaan kesästä ja mukavasta yhdessäolosta huomioiden myös kanssalomailijat.

1. Pidä koira kytkettynä. Lain mukaan koira tulee pitää kytkettynä tai sen on oltava välittömästi kytkettävissä 1.3.–19.8. välisenä aikana Erityisesti keväällä ja alkukesästä koirat voivat häiritä lintujen pesimistä. 

2. Huolehdi, että koiralla on aina saatavilla raikasta vettä. Vaihda vesi riittävän usein. Juoma-astia kannattaa pestä myös säännöllisesti harjalla, jotta astia ei muutu limaiseksi ja siten bakteerien kasvualustaksi.

3. Huomioi muut ulkoilijat ja muista kerätä koiran jätökset ja laita käytetyt koirankakkapussit joko niille tarkoitettuun keräyspisteeseen tai roskiin. 

4. Suunnittele automatkat etukäteen lemmikkien ehdoilla. Vältä matkantekoa kuumaan päiväsaikaan. Pidä matkaa tehdessä useita taukoja. Huolehdi, että koira saa matkan aikana riittävästi vettä. Muista myös, että koiraa ei saa jättää kuumaan autoon hetkeksikään.

5. Huolehdi, että koiralla on aina mahdollisuus päästä varjoon – niin omakotitalon pihassa kuin tilanteissa, joissa koira jätetään hihnassa odottamaan.

6. Varaa koiralle ensiapulaukkuun sekä sidetarpeita että haavojen desinfiointiainetta. Kyypakkauksesta on hyötyä ampiaisten pistojen varalta. Kyytablettien antamista kyyn puremaan ei suositella. Selvitä koirallesi sopivat annosteluohjeet eläinlääkäriltäsi tai apteekista.

7. Älä päästä koiraa uimaan tai juomaan vesistöissä, jotka voivat olla sinilevän saastuttamia.

8. Tarkista ulkoilun jälkeen koiran turkki ja tassut hyönteisten puremien sekä punkkien varalta. Poista punkki punkkipihdeillä ja desinfioi alue.

9. Selvitä ja listaa kesäaikaan niin koti- kuin mökkikunnassa tai lomamatkan reitin varrella palvelevat eläinlääkärit. Kunnallisten eläinlääkärien lisäksi kannattaa selvittää myös yksityisten eläinlääkäriasemien yhteystiedot.

10. Vaikka Suomen kesä onkin valoisaa aikaa, niin hämärtyvässä illassa koiran havaitseminen etäältä voi olla vaikeaa. Esimerkiksi heijastinvaljaat voivat ollakin hyvä idea karkurin bongaamisen helpottamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat