10 vinkkiä: Näin paino putoaa melkein yrittämättä

Jos painonpudotustavoitteiden eteen ponnisteleminen turhauttaa, kokeile näitä yksinkertaisia vinkkejä.

Painon pudottaminen vaatii lähtökohtaisesti hikeä ja itsekuria, mutta helpompiakin keinoja on. Kun otat seuraavat kikat käyttöön, kilot karisevat kuin huomaamatta.

1. Aloita ateria aina vesilasillisella. Pysyt nesteytettynä ja olosi on välittömästi kylläisempi. Näin vältyt myös ylensyömiseltä.

2. Tee pari helppoa vaihdosta joka aterialla. Kun vaihdat rasvaisen salaatinkastikkeesi etikkapohjaiseen, säästät huimasti kilokaloreissa. Samaten esimerkiksi kuivattujen hedelmien vaihto tuoreisiin vähentää nautittuja kilokaloreita.

3. Syö pala tummaa suklaata jälkiruoaksi. Sen sijaan, että kävisit taukohuoneen tai keittiönkaapin keksikipolla, taltuta makeannälkä palasella tummaa suklaata.

4. Tarkkaile annoskokoja. Jos haluat karistaa kiloja, on tärkeää, että annoskokosi ovat jokaisella aterialla oikeanlaiset. Mittaa välipalat – esimerkiksi pieni pussillinen pähkinöitä – jo kotona sen sijaan, että söisit niitä töissä suoraan pussista. Käytä pieniä lautasia suurten sijaan ja pakkaa ruoanjämät heti pois, ettet ota toista annosta ensimmäisen loputtua.

5. Liiku enemmän. Vaikkei aikasi riittäisi tuntien treeneihin, voit polttaa muutamia ylimääräisiä kilokaloreita, kun liikut päivän aikana hieman enemmän. Piä pieniä taukoja ja kävele toimistolla, käytä portaita hissin sijaan ja pysäköi auto hieman kauemmas työpaikasta.

6. Älä juo kilokaloreita. Limuista ja mehuista tulevat tyhjät kilokalorit ovat yleinen syy siihen, miksei painonpudottaja näe tuloksia. Juo siis vain vettä, jota voit halusi mukaan maustaa kurkulla, sitruunalla tai mintulla.

7. Älä pidä liian pitkiä taukoja aterioiden välissä. Pieni nälkä voi olla hyväksi, mutta nälissään pysytteleminen koko päivän, jotta voisi herkutella makeisilla illalla, on epäterveellistä ja pilaa ruokavalion. Syö hyvin ajoitettuja aterioita ja välipaloja säännöllisesti, jotta verensokerin lasku ei aiheuta yllättäviä mielitekoja.

8. Syö välipaloja, joissa on paljon proteiineja ja kuituja. Kun on välipalan aika, pysyttele erossa runsaskalorisista vaihtoehdoista, kuten muffineista ja suolakekseistä. Valitse mieluummin hyvältä maistuvia, runsasproteiinisia ja -kuituisia välipaloja, joissa on noin 150 kilokaloria. Ne pitävät olosi kylläisenä.

9. Syö kevyt päivällinen ajoissa. Päivällinen voi sisältää noin neljänneksen päivän kilokaloreista. Syö se ainakin 2–3 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos syöt liikaa liian myöhään, voi siitä seurata niin ruoansulatus- kuin uniongelmiakin, jotka vaikeuttavat terveellisissä rutiineissa pysymistä seuraavanakin päivänä.

10. Nuku enemmän. Unenpuute voi aiheuttaa turhaa syömistä pitkin päivää. Tästä seuraa myös energianpuutetta, joka voi vaikeuttaa liikuntarutiineissa pysyttelemistä. Yritä siis nukkua ainakin seitsemän tuntia yössä. Se on helppo ja tehokas tapa pitää painonpudotustavoitteet mahdollisina.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde:Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat