Mainos

10 vinkkiä, jotka jokaisen Gmail-käyttäjän tulisi tietää

Gmail-tilistä saa enemmän irti muutaman niksin avulla.

Sähköpostien läpikäymiseen saa kulumaan rutkasti aikaa, mutta muutaman ominaisuuden avulla teet postilaatikon selaamisesta tehokkaampaa.

Tässä kymmenen loistovinkkiä, joiden avulla saat Gmail-tilistäsi enemmän irti.

1. Yhdistä kaikki sähköpostiosoitteet yhdelle tilille

Harvalla on vain yksi sähköpostiosoite, mutta onneksi kaikki pystyy yhdistämään yhden tilin alle. Toiminto löytyy asetuksien alta kohdasta ”Labs”. Etsi listalta ”Useita postilaatikoita” -toiminto ja ota se käyttöön.

2. Ajasta viestejä

Boomerang on ominaisuus, jonka avulla voit ajastaa sähköpostiviestisi lähtemään juuri oikeaan aikaan. Samalla voit myös ajastaa vastaamattomat saapuneet viestit ilmestymään laatikkoosi myöhemmin, kun luulet sinulla olevan paremmin aikaa vastata viestiin.

3. Tutustu piilotettuihin ominaisuuksiin

Google Labs, joka löytyy Gmail-tilin asetuksista, sisältää paljon ominaisuuksia, joista et välttämättä ole kuullutkaan. Näihin on kuitenkin syytä tutustua, sillä listaus sisältää paljon toimintoja, joilla saat Gmailista enemmän irti.

4. Järjestele tärkeät tehtävät

Jos kaipaat elämääsi hieman järjestystä, ota käyttöön Sortd. Sovellus muokkaa hetkessä saapuneista sähköpostiviesteistä kätevät tehtävälistat, joiden avulla tärkeät hoidettavat asiat eivät pääse unohtumaan.

5. Luo uusia sähköpostiosoitteita loputtomasti

Gmail-tilin käyttäjät voivat luoda lukemattoman määrän uusia sähköpostiosoitteita saman tilin alle. Käytännössä uusi osoite luodaan lisäämällä oman osoitteen perään +-merkki ja sen jälkeen haluamiaan sanoja. Esimerkiksi matti.meikalainen+uutiskirje@gmail.com.

6. Ota haltuun Gmailin pikanäppäimet

Pikanäppäimet saa näkymiin milloin vain Gmail-sivun ollessa auki selaimessa ja naputtamalla näppäimistöllä ?-merkin. Ota haltuun ainakin tärkeimmät!

7. Peruuta jo lähetetty viesti

Mikäli lähetit vahingossa keskeneräisen tai virheitä sisältävän viestin, voit perua sen. Toiminto täytyy tosin ensin ottaa käyttöön asetuksista. Lisäksi sinun tulee määrittää, kuinka kauan peruminen on mahdollista viestin lähettämisen jälkeen.

8. Estä epäilyttävien viestien lähettäjät

Jos olet koskaan saanut viestejä, joita et sähköpostiisi kaipaa, kannattaa ottaa käyttöön viestien suodattaminen. Avaa epäilyttävä viesti auki ja klikkaa viestin yläpuolelta aukeavasta valikosta ”suodata tämänkaltaiset viestit”. Viestejä edelleen tulee, mutta ne eivät valtaa saapuneiden laatikkoa.

9. Tallenna eniten käyttämäsi viestit valmiiksi

Tällä toiminnalla voit säästää rutkasti aikaa sähköposteihin vastaamisessa. Toiminto ”valmiit vastaukset” löytyy asetuksista Labs-kohdan alta. Täällä voit tallentaa eniten käyttämäsi vastaukset ja hyödyntää niitä aina tilanteen salliessa.

10. Yksinkertaisempi ulkoasu?

Mikäli silmääsi miellyttää enemmän yksinkertainen ulkoasu, kannattaa kokeilla Google Inboxia. Inbox sisältää lisäksi monia toimintoja, joita perinteinen Gmail-käyttäjä saa käyttöönsä vain erilaisten sovellusten avulla.

Lähde: Lifehacker


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.