10 tapaa huolettomampaan pyykinpesuun

Pyykinpesu jakaa mielipiteitä. Toiset nauttivat pyykkaamisesta, toisille se on välttämätön paha. 

Pyykinpesua ei tarvitse tehdä hampaat irvessä. Kun jaksaa panostaa hieman etukäteen, on itse pyykkaaminen paljon nopeampaa ja vaivattomampaa.

Katso Popsugarin vinkit huolettomampaan pyykinpesuun.

1. Suunnittele oikein

Jos jo suunnittelet peseväsi pyykkiä, yhdistä se muihin toimiisi. Pesukoneen pyöriessä voit hyvin vaikka jumpata samalla, siivota kylpyhuoneen peilikaapin, huoltaa kengät, tarkistaa elintarvikkeiden viimeiset käyttöpäivät jne. Tai, mikä parasta, soita ystävillesi ja päivitä kuulumiset.

2. Ajasta

Jos sinulla on pesukone, jossa on ajastusmahdollisuus, ajasta kone valmistumaan aamuun kun heräät. Näin voit heti herättyäsi laittaa vaatteet kuivumaan, ja loppupäivä on vapaa.

3. Lajittele etukäteen

Sen sijaan, että lajittelisit vaatteesi juuri ennen pyykinpesua, hanki kolme pesukoria, ja lajittele vaatteet pyykkiin laittaessasi: yksi kori värillisille, yksi kone valkoisille ja yksi kori herkille tekstiileille. Mikäli sinulla on tilaa, voit lajitella vieläkin tarkemmin: mustat, 60 asteen, jne.

4. Kolmen kuukauden tarkistus

Käy vaatteesi läpi joka kolmas kuukausi. Heitä pois alusvaatteet, joissa on reikiä ja laita pois vaatteet, joita et käytä - voit joko myydä ne kirppiksellä tai antaa hyväntekeväisyyteen. Näin sinulla on vähemmän pestäviä vaatteita ja enemmän tilaa kaapissa.

5. Unohda parit

Älä tuhlaa aikaasi sukkaparien niputtamiseen ennen pyykkiä, sen aika on myöhemmin.

6. Esikäsittele

Tahran poistaminen saman tien ei aina huvita, mutta se oikeasti kannattaa. Näin tahra ei ehdi pinttyä ja voit heittää vaatteen suoraan koneeseen pyykkipäivänä, ilman että sinun täytyy esikäsitellä tahraa ensin.

7. Taittele

Viikkaa ja taittele vaatteet heti, kun ne ovat kuivuneet. Oikein viikatut vaatteet ja liinavaatteet säästävät tilaa ja pitävät tekstiilit kunnossa.

8. Eroon rypyistä

Kuivausrumpuun unohtuneet vaatteet rypistyvät hetkessä. Pääset eroon rypyistä, kun heität rumpuun kolme-neljä jääpalaa ja käynnistä kone uudelleen. Anna kuivausrummun pyöriä kymmenen minuuttia, poista vaatteet, ravista pari kertaa ja viikkaa.

9. Ripusta

Vihaatko vaatteiden viikkaamista? Ripusta kaikki vaatteet henkareihin. Jos ripustat vaatteet henkarille suoraan pesukoneesta käyttämättä niitä kuivausrummussa, säästät rahaa ja vaatteet suoristuvat itsestään.

10. Puhdista koneet

Puhdista pesukone ja kuivausrumpu aina pesun jälkeen. Pyyhkäise nihkeällä liinalla pesuainejäämät pois ja jätä luukun ovi auki. Poista kuivausrummun suodattimista niihin kertynyt nöyhtä. Puhdista koneet kunnolla kerran puoleen vuoteen, jotta ne toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja