10 sinkkunaisen sisustussääntöä – noudata näitä yksin asuessasi!

Yksin asuminen voi olla äärettömän vapauttavaa ja elämäsi parasta aikaa. Lue, mitä sääntöjä sinkkunaisen kannattaa kodissaan noudattaa yksin asuessaan!

Jos olet sinkkunainen ja asut yksin, olet ehkä jo oppinut rakastamaan kotiasi. Yksin asuminen on vapauttavaa: voithan elää juuri sellaista elämää kuin haluat!

Jotta voisit välttää hautautumisen turhien tavaroiden alle tai huonot, turhat tavat, ota oppia seuraavista Popsugarin sinkkunaiselle soveltuvista asumisvinkeistä!

1. Pidä keittiösi hallinnassa

Kun asut yksin, ei ole mitään järkeä aiheuttaa keittiöön turhaa sekasotkua 12 hengen astiastolla. Karsi vähän. Tarvitset toki ylimääräisiä lautasia, jotta voit kutsua ystäviä kylään, mutta et niin paljon, että alat kärsiä tilanpuutteesta. Kun omistat ruokailuvälineet vain muutamalle hengelle, ei likaisten astioiden tiskaaminenkaan tunnu ylivoimaiselta!

2. Sisusta pinkillä, jos niin haluat!

Jos et pidä pinkistä, valitse jotain muuta rohkeata – olipa se sitten leopardikuosi tai neon-kyltti sängyn yläpuolella. Nyt on oikea aika tehdä kokeiluja, kun kukaan ei ole kritisoimassa. Jos siis haluat pinkit kaapit keittiöön, niin anna mennä!

3. Ole aina valmis viihdyttämään vieraita

Yksin asuminen ei tarkoita yksinäisyyttä. Jotta voisit olla aina valmis vastaanottamaan vieraita, pidä liinavaate- ja baarikaappi sekä kahvivarastot täysinä ja hyviä naposteltavia kaapissa varmuuden varalta. Näin pystyt helposti emännöimään tyttöjen iltaa!

4. Panosta kokovartalopeiliin

Kun kukaan ei ole tarkistamassa, miltä asusi näyttää takaapäin tai antamassa uudesta mekostasi mielipidettä, on hyvä, jos pystyt tarkastamaan lookisi peilistä ennen lähtöä. Lisäksi peilit saavat kotisi näyttämään isommalta, joten ei ole mitään syytä, mikset panostaisi siihen!

5. Sisusta elävillä asioilla

Elävät kasvit ja tuoreet kukat tuovat välitöntä iloa mihin tahansa kotiin, joten yritä sisällyttää kasvillisuutta arkeesi. Viikunapuu sopii, jos olet valmis sitoutumaan, mutta mehikasvit ovat oiva valinta, jos viherpeukalosi ei ole ihan terässä.

6. Unohda lapselliset tavarat

Vaikka asutkin yksin, kannattaa sisustustyylin silti henkiä aikuisuutta. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi hylätä värikkäät printit tai hauskat rihkamasomisteet, mutta lapsuuden rakkaat pehmolelut voisit jo lykätä varastoon.

7. Järjestele, järjestele, järjestele

Kun asut yksin, et voi syyttää sotkusta kuin itseäsi. Stressittömän kotielämän avain onkin turhasta epäjärjestyksestä eroon pääseminen. Se voi olla järjettömän helppoakin. Kun sinun ei tarvitse jakaa vaatekaappiasi, voit luokitella ja järjestellä vaatteet, kengät ja asusteet juuri niin kuin haluat eri hyllyille.

8. Valmistele itsellesi upea nurkkaus

Olipa intohimosi sitten meikkaaminen tai blogin kirjoittaminen, kannattaa sinun järjestää oma nurkkaus lempipuuhillesi. Stailaa itsellesi sopiva paikka kodistasi, jossa voit rentoutua suosikkihommiesi parissa.

9. Luo kylpyhuoneeseen kylpylän henkeä

Miksi menisit kylpylään, kun sinulla on koko kotisi käytössäsi? On helppoa rentoutua pitkän päivän jälkeen, jos sinulla on puhdas kylpyamme, tuoksukynttilöitä ja kaikin puolin rauhallinen ympäristö.

10. Tee vieraiden olo kotoisaksi

Kun ystävät ja perheenjäsenet tulevat käymään, tee heidän olonsa kotoisaksi. Puhtaat liinavaatteet ja ylimääräiset hygieniatarvikkeet kylpyhuoneessa ovat asioita, joita vieraasi taatusti arvostavat.

Lähde: Popsugar

Oletko jo tutustunut Mira ja miljoonakodit -sarjaan?

Lue myös:

    Uusimmat