10 olohuoneen sisustusmokaa – vältä nämä!

Olohuoneessa vietetään paljon aikaa, joten on vain järkevää, että se on käytännöllisesti ja viihtyisästi sisustettu. Vältä siis näitä sisustusmokia!

Olohuone on kodin huoneista kenties se, jonka sisustukseen kiinnitetään eniten huomiota. Tulisihan sen olla paikka, jossa voi viihdyttää vieraita, mutta myös rentoutua raskaan työpäivän jälkeen.

Olohuoneet voivat olla kooltaan varsin suuriakin, mutta mukavan ja tyylikkään tilan sisustamisen ei tarvitse olla kallis tehtävä. Yksinkertaisilla tyylinikseillä pääsee jo pitkälle – saat maksimoitua tilan ja valoisuuden ja ero entiseen voi olla huomattava!

Lue Homelife-sivuston listaamat yleiset sisustusmokat ja kuinka vältät ne!

1. Huonekalujen huono asettelu

Jos työnnät huonekalut aivan seinään kiinni, kuten useimmat ihmiset tekevätkin, saat huoneen itse asiassa näyttämään pienemmältä etkä suuremmalta, huomauttavat Homelife-sivuston haastattelemat asiantuntijat. Anna olohuoneellesi hengitystilaa vetämällä huonekalut irti seinästä.

2. Raskaat verhot

Jos verhosi eivät ole erityisen upeaa kangasta tai kauniisti kuvioituja, et ehkä halua niiden olevan pääroolissa olohuoneessasi. Neutraalin väriset rullaverhot ovatkin parempi vaihtoehto kuin suuret, raskaat verhot.

3. Liikaa sekasotkua

Säilytysratkaisut ovat avainasemassa, jotta olohuone pysyy siistinä. Mitä enemmän tavaraa saat säilöttyä suljettujen ovien taakse, sen parempi.

4. TV:n väärä asettelu

Paras paikka televisiolle on tyhjä seinä, joka ei torju ikkunasta tulvivaa valoa. Jos mahdollista, televisio kannattaisi kiinnittää seinälle, jotta vaikutelma olisi virtaviivaisempi. Muussa tapauksessa varmista ainakin, että sinulla on sopivan kokoinen taso televisiollesi.

5. Mattojen puute

Huone ei ole koskaan valmis, ennen kuin se saa hieman väriä ja kuviota lattialle. 

6. Väärät matot

Vaikka matot ovat tärkeitä olohuoneen tyylikkyyden kannalta, tulisi niiden kuitenkin vastata tilan kokoa ja tyyliä. Liian pieni matto epätasapainottaa huonetta, joten valitse niin iso matto, että kaikkien olohuoneen huonekalujen etummaiset jalat ovat maton päällä. Näin saat olohuoneeseen tasapainoa ja se vaikuttaa suuremmalta.

7. Värin puute

Monista olohuoneista puuttuu väriä. Värikkäät taulut, matot ja sisustustyynyt tuovat eloa huoneeseen!

8. Liian suuret huonekalut

Usein olohuone täytetään huonekaluilla, jotka ovat liian isoja ja kömpelöitä tilaa ajatellen. Erityisesti sohvat ovat tällaisia huonekaluja. Olohuone näyttää ja tuntuu silloin pienemmältä. Harkitse esimerkiksi sellaista sohvaa tai nojatuolia, jossa on kapeat käsinojat, erityisesti, jos tila on pieni.

9. Tyylien sekoittelu

On normaalia pitää erilaisista sisustustyyleistä, mutta eri tyylien yhdistäminen samaan huoneeseen ei toimi. Valitse sen sijaan yhteisiä elementtejä omaavia sisustuskappaleita, jotta ne toimisivat hyvin keskenään. Jos esimerkiksi sohvassasi on suorakulmaiset käsinojat, valitse samantyyppiset käsinojat omaava tuoli huoneeseen sen sijaan, että valitsisit nojatuolin pyöreämmillä käsinojilla.

10. Liian samanlaista

Vaikka eri tyylien yhdistely ei toimi, ei toimi liika samankaltaisuuskaan. On hyvä, jos yrität käyttää huoneessa samankaltaisia elementtejä, mutta lisää pari väriläiskää rikkomaan liika yhtenäisyys.

Lue myös:

    Uusimmat