10 kätevää siivousvinkkiä: Nämä jokaisen vanhemman tulisi tietää

Lapsiperheen arki ei aina ole sieltä siisteimmästä päästä. Lue vinkit, joiden avulla hoidat pahimmat sotkut helposti ja vaivattomasti.

Lapsiperheessä sattuu ja tapahtuu. Jos kaipaat vinkkejä kodin siisteyteen, nappaa ne tästä.

Näiden kymmenen vinkin avulla arki voi helpottua yllättävänkin paljon! Testaa niksit. 

1. Kaatoiko perheen prinsessa glitteriä matolle?

Ota avuksesi teippiharja. Saat glitterit poimittua helposti – jopa ne pienimmät glitterhiutaleet, joihin imuri ei pysty.

2. Pese legot yhdellä kertaa.

Laita kaikki legot pesupussiin ja pyykinpesukoneeseen. Älä kuitenkaan pese yli 40-asteisessa vedessä. Saat puhdasta jälkeä yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla.

3. Oksensiko lapsi matolle?

Ruokasooda auttaa. Kun olet siivonnut pahimmat sotkut, kaada tahran päälle ruokasoodaa. Se kerääntyy möykyiksi, jotka voit myöhemmin imuroida. Hämmästyt, kuinka hyvältä matto näyttää – ja tuoksuu!

4. Ruokasooda hoitaa myös patjan pissatahrat

Jos lapsesi vasta opettelee kuivaksi, voi joskus sattua vahinkoja – etenkin öiseen aikaan. Laita tyhjään suihkepulloon 2,5 desilitraa vetyperoksidia, 3 ruokalusikallista ruokasoodaa – suppilon avulla – ja tippa tiskiainetta. Voit myös lisätä tipan hyväntuoksuista, eteeristä öljyä neutraloidaksesi hajuja. Sekoita hiukan.

Suihkuta patjalle, erityisesti tahroille. Muutaman minuutin päästä tahrojen pitäisi alkaa haalistua.

5. Puhdista nokkamukit etikalla

Nokkamukeihin voi jäädä epämiellyttävä haju, josta kuitenkin pääsee eroon kunnon etikkahoidolla.

Pura nokkamuki osiin ja huuhtele kaikki osat kuumalla vedellä. Laita suureen kulhoon 0,5–1,5 desilitraa väkiviinaetikkaa riippuen mukin hajusta. Laita kaikki mukin osat kulhoon ja täytä kulho kuumalla vedellä. Anna osien hautua noin vuorokauden ajan. Laita tämän jälkeen kaikki konepesua kestävät osat tiskikoneeseen ja huuhtele loput kuumalla vedellä ja saippualla.

6. Olohuone täynnä pikkuleluja

Ota suosiolla rikkalapio ja saat kahmaistua kaikki lelut siihen kätevästi.

7. Barbien tukka sileäksi helposti

Jos Barbien tukka on yksi takkupesäke, ota avuksesi seuraava niksi: sekoita tyhjään suihkepulloon kaksi ruokalusikallista huuhteluainetta ja vettä. Suihkuta Barbien tukkaan ja harjaa – tukka on taas takuton!

8. Sitruunan avulla eroon hikitahroista

Jos teinin t-paidassa on hikitahroja, purista sitruunamehua tahralle, lisää suolaa ja hiero tahraa sormiesi välissä.

9. Opeta lapsille tyynyliinakikka

Sano lapsillesi, että he saavat tuoda olohuoneeseen vain sen verran leluja, mitä tyynyliinan sisään mahtuu. Kun leikit ovat loppu, on lelut helppo kantaa tyynyliinan sisällä takaisin omaan huoneeseen.

10. Ota pesukoneet avuksesi

Lasten lelut puhdistuvat tiskikoneen yläosassa, pehmolelut pyykkikoneessa.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat