10 ihmistyyppiä, jotka pettävät kumppaniaan muita useammin

Ketkä pettämissivustoilla oikein pyörivät? Yourtango.com listasi ihmistyyppejä, jotka tutkimusten mukaan saattavat olla taipuvaisempia pettämään rakkaita kuin muut.

1. Pitkät miehet

Varatuille suunnattu deittisivusto Illicitencounters.com on tutkinut asiakaskuntaansa ja tullut tulokseen, jonka mukaan yli 178 senttiä pitkät miehet olivat kaksi kertaa todennäköisemmin pettäjiä kuin lyhyemmät toverinsa.

2. Rock n' Roll fanit

Saman sivuston toisen tutkimuksen mukaan 41 prosenttia pettäjistä pitää rockista enemmän kuin muista musiikkigenreistä. Sen sijaan rapin ystävät olivat muita uskollisempia kumppaneita.

3. Ranskalaiset

Luksusseksivälineiden valmistaja LELO on tutkinut ihmisten seksikäyttäytymistä ympäri maailmaa, ja heidän mukaansa jopa 75 prosenttia ranskalaisista myöntää pettäneensä kumppaniaan.

4. Twitterin käyttäjät

Sosiaalinen media saattaa tehdä hallaa suhteelle. Missourin yliopiston tutkimuksen mukaan erityisesti Twitterin intohimoiset käyttäjät ovat taipuvaisia parisuhdeongelmiin, kuten pettämiseen.

5. Julkkispettäjien kaimat

Nimi saattaa sittenkin pahentaa miestä. Brittilehti Daily Mailin uutisoimassa tutkimuksessa 2000 naista kertoi heitä pettäneistä miehistä. Sattumaa vai ei, mutta pettäjiä yhdistivät samat nimet: yleisimmin sydänsuruja olivat aiheuttaneet Wayne, Liam ja Ryan. Heidän tunnetut kaimansa, kuten muusikko Liam Gallagher ja jalkapalloilija Wayne Rooney, ovatkin jääneet kiinni pettämisestä.

Voisiko siis olla, että nimen assosioidut asiat alkavat vaikuttaa alitajuisesti nimen kantajan käyttäytymiseen? Entä mitkä olisivat suomalaiset vastineet pettäjänimille?

6. Shoppailuriippuvaiset

Pettäjäsivusto AshleyMadisonin mukaan heidän tyypillinen naisasiakkaansa nauttii suhteiden ohella shoppailusta. Yli kolmasosa naiskäyttäjistä kertoi alkaneensa panostaa enemmän ulkonäköönsä myös rahallisesti aloitettuaan pettämisen.

7. IT-alalla työskentelevät miehet

Älä anna huppareiden ja hipster-lasien hämätä! AshleyMadison.comin mukaan it-ala on pettävin aviomiesten yleisin ammatti. Toisella sijalla tulee rahoitusala.

8. Naisopettajat

Saman tutkimuksen mukaan pettävien naisten ykkösammatti on opettaja.

9. Blondit naiset

Vaaleahiuksinen opettaja lienee vielä todennäköisempi pettäjä. Pettäjille tarkoitetun CheaterVille.com sivuston tutkimuksen mukaan 42 prosenttia pettävistä naisista on blondeja. Sen sijaan vain 11 prosentilla pettävistä naisista on mustat hiukset.

10. Ihmiset, joiden ikä päättyy numeroon 9

Proceedings of the Natural Academy of Sciences -julkaisussa uutisoidun tutkimuksen mukaan ihmiset, joiden ikä loppuu numeroon 9, ovat muita taipuvaisempia pettämään.

Selitys piilee siinä, että ennen 30-, 40- tai 50-vuotissyntymäpäiviään ihmiset tapaavat pohtia valintojaan, itseään ja tulevaisuuttaan ja tuntea epävarmuutta.

AshleyMadison.comin tilastot tukevat väitettä. Sivuston 8 miljoonasta mieskäyttäjästä lähes miljoonan ikä on 29, 39, 49 tai 59.

Lähde YourTango.com, AshleyMadison.com, Dailymail.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat