Mainos

10 ihmistyyppiä, joista kannattaa pysytellä kaukana

Kun myrkyllisen ihmisen on tunnistanut, hänen hallitsemisensa on helpompaa!

Kirjailija ja tunneälyyn keskittyvän TalentSmart-yrityksen toimitusjohtaja Travis Bradberry kirjoitti Huffington Postille listan ihmisistä, joita kannattaa vältellä.

Kun havaitset myrkyllisen ihmisen lähipiirissäsi, älä lähde mukaan hänen peliinsä. Älä kommunikoi heidän kanssaan tunnetasolla: pidä faktat kylminä faktoina ja toiminta asiallisena.

Aseta rajat kanssakäymisellenne. Pidä henkilöön sopivaa etäisyyttä ja tiedosta, koska ihminen käy hermoillesi. Kun myrkyllisen ihmisen on tunnistanut, hänen hallitsemisensa on helpompaa!

1. Juoruilija

Juoruilija saa jutunaihetta, ja samalla iloa, muiden epäonnistumisista. Aluksi juoruaminen voi tuntua hauskalta, mutta ajan myötä se alkaa inhottaa. Juorutessaan myös satuttaa muita.

2. Temperamenttinen

Joillakin ihmisillä ei ole minkäänlaista kontrollia tunteisiinsa: he räjähtävät työtovereilleen tai läheisilleen, vaikka nämä eivät ole oikeastaan tehneet mitään. Temperamenttinen ihminen kaataa elämänsä ongelmat viattoman sivullisen niskaan.

3. Uhri

Aluksi tunnet empatiaa uhrin kokemuksia kohtaan. Kun aikaa kuluu, huomaat, että hän kaipaa apua, empatiaa ja ymmärrystä tauotta. Uhri pitää jokaista vastoinkäymistä valtavana mullistuksena, johon hänellä itsellään ei tietenkään koskaan ole osaa eikä arpaa.

4. Itseensä uppoutunut

Kun olet itseensä uppoutuneen ihmisen seurassa, koet olevasi yksin. Sille on syykin: itseensä uppoutunut ihminen ei kaipaa todellista yhteyttä kenenkään kanssa. Muut ovat hänelle vain työkaluja, joilla hän rakentaa omaa itsetuntoaan.

5. Kadehtija

Kadehtijan mielestä ruoho on aina vihreämpää naapurin puolella. Vaikka hänelle tapahtuisi jotakin ihanaa, hän ei nauti siitä; sen sijaan kadehtija vertaa tapahtunutta muiden onnenpotkuihin, ja toteaa muut itseään onnekkaammiksi. Kadehtija opettaa muutkin aliarvioimaan omia saavutuksiaan.

6. Manipuloija

Manipuloija vie aikaa ja energiaa muilta. Hän kohtelee muita ystävinään, mutta hänellä on aina taka-ajatus: manipuloija haluaa jotakin sinulta, ja suhde perustuukin yleensä siihen, että toinen vain antaa, antaa ja antaa saamatta koskaan mitään takaisin.

7. Energiavaras

Energiavaras on negatiivinen ihminen, joka imee mistä tahansa tilanteesta kaiken energian. Hän levittää pessimismiä jokaiseen kohtaamiseensa, ja lasi on energiavarkaalle aina puolityhjä.

8. Kieroutunut

Kieroutunut ihminen saa iloa muiden kärsimyksistä. Hän haluaa satuttaa sinua, saada olosi tuntumaan kamalalta tai saada sinulta jotakin itselleen. Kieroutujan toimet huomaa yleensä onneksi jo kaukaa.

9. Tuomari

Tuomari kertoo nopeasti ja pyytämättä, mikä on siistiä ja mikä ei. Hän ottaa hampaisiinsa asian, josta toinen ihminen on ylpeä, ja muuntaa sen pian noloksi tai häpeälliseksi. Tuomari vie ihmisiltä halun ilmaista itseään.

10. Ylimielinen

Ylimieliset ihmiset haaskaavat muiden aikaa. He näkevät jokaisen asian haasteena, joka heidän täytyy ylittää. Ylimielisyys peittää yleensä lamaannuttavaa epävarmuutta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.