Mainos

10 helppoa harjoitusta aivoillesi – tekevät sinusta fiksumman!

Aivojakin voi treenata. Tässä helpot arkiset vinkit, joilla aivonystyrät pääsevät töihin.

Aivojumppa onnistuu aktivoimalla kaikki viisi aistia: näkö-, kuulo-, tunto-, maku- ja hajuaistit. Säännöllinen treeni muun muassa vahvistaa hermosoluja ja parantavat muistia.

Bright Side -sivusto jakoi kymmenen kätevää aivoharjoitetta, joilla pääkopan treenaaminen onnistuu helposti jokaisen arjessa.

1. Harjaa hampaat ”väärällä” kädellä

Vähemmän käytetyn aivopuoliskon treenaaminen onnistuu näin helposti. Muista myös avata hammastahnatuubi ”väärällä” kädelläsi.

2. Käy suihkussa silmät kiinni

Arkisen toiminnon suorittaminen silmät kiinni tekee terää aivoille. Säädä hanan lämpötila myös silmät kiinni luottaen vain aisteihisi.

3. Riko tyypillinen aamurutiinisi

Pukeudu arkivaatteisiisi vasta aamiaisen jälkeen tai käytä lemmikkiäsi eri reitillä lenkillä kuin tavallisesti. Rutiinien rikkominen aktivoi aivot uudella tavalla.

4. Käännä tutut esineet nurin päin

Seinäkalenteri tai -kello kannattaa kääntää väärin päin: näin opit kiinnittämään enemmän huomiota tuttuihinkin esineisiin ja työstät aivojasi.

5. Vaihda istuinpaikkaa

Jokaisella on kotona oma suosikki-istuin. Aivojen kannalta olisi kuitenkin hedelmällistä vaihtaa välillä paikkaa. Istu esimerkiksi ruokapöydässä toiselle puolelle pöytää.

6. Haistele uusia tuoksuja

Monelle tuoreen kahvin tuoksu viestii aamusta, uudesta päivästä. Aivot saa aktivoitua, kun asettaa yöpöydälleen jonkin uuden tuoksun ja haistelee sitä esimerkiksi joka aamu herättyään. Kokeile esimerkiksi maustemyllyä.

7. Avaa ikkuna

Uusien hajujen ja äänien tunnistaminen automatkalla tai omassa olohuoneessa voi olla yllättävän virkistävää.

8. Tutustu uusiin tuotteisiin ruokakaupassa

Usein eniten myydyt tuotteet sijoitetaan ruokakaupassa silmiemme tasolle, jolloin ylimmät ja alimmat hyllyt ohitetaan herkemmin. Kokeile ensi kerralla seikkailla ruokakaupassa hieman pidempään ja kiinnitä erityisesti huomiota uusiin tuotteisiin. Tarkoituksena ei ole ostaa tuotteita, vaan ainoastaan tutustua johonkin uuteen.

9. Kohtaa toinen ihminen

Kokeile vaihtaa ensi kerralla kahvilatyöntekijän kanssa useampi sana kuin mitä normaaliin ostotapahtumaan  kuuluu. Työstät kognitiivisia taitojasi.

10. Lue eri tavalla

Lukeminen aktivoi useita eri aivojen alueita. Lukemista voi kuitenkin tehdä eri tavoin: kokeile esimerkiksi lukea ääneen.

Opettele myös uusi, kätevämpi tapa muistilappujen käyttöön, katso vinkki videolta:

0:33

Lähde: Bright Side

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.